DOLAR
32,3612
EURO
34,7842
ALTIN
2.400,49
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

“Akıllı Çocuk Sofrası” gıda israfına dikkat çekiyor

“Akıllı Çocuk Sofrası” gıda israfına dikkat çekiyor
A+
A-

Banvit BRF, Akıllı Çocuk Sofrası projesi ile çocuklarda erken yaşta bilinçli gıda tüketimi alışkanlıkları kazandırıyor.

Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticilerinden Banvit BRF, gıda israfını önlemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin toplumsal alandaki sürdürülebilirlik uygulamalarının odağında yer alan Akıllı Çocuk Sofrası projesi, çocuklarda erken yaşta bilinçli gıda tüketimi alışkanlıkları kazandırmayı ve gıda israfının önüne geçecek bir neslin yetişmesine destek olmayı hedefliyor.

2022 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yayınlanan “Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenme” durum raporuna göre, 2021 yılında açlıkla karşı karşıya olan kişi sayısı 828 milyona ulaştı. Bu rakam, 2020 yılına göre 46 milyon, 2019 yılına göre ise 150 milyon artışa işaret ediyor. Raporda, Birleşmiş Milletler’in 2030 yılında açlık ve kötü beslenmeyi sona erdirme hedeflerine ulaşmada daha da geriye düşüldüğü belirtiliyor.

FAO’nun 2021 Gıda Kaybı Endeksi raporuna göre ise dünyada üretilen gıdanın neredeyse 1,5 milyar tonu her yıl israf ediliyor. Ülkemizde ise yılda toplam yaklaşık 8 milyon ton gıda çöpe gidiyor. Bu veriler, gıda israfının küresel bir sorun olduğunu ve bu sorunun çözümü için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ortaya koyuyor.

Banvit BRF, gıda israfının azaltılmasına yönelik çalışmalarına Akıllı Çocuk Sofrası projesi ile devam ediyor. Proje kapsamında, beslenme ve pedagoji alanlarında uzman danışmanların desteği ile aile, öğretmen ve çocuk eğitimleri veriliyor. Bu eğitimlerde, çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmaları ve gıda israfını önlemek için neler yapabilecekleri anlatılıyor.

Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz, Akıllı Çocuk Sofrası projesinin gıda israfının azaltılmasında önemli bir rol oynayacağına inandığını belirterek, “Çocuklarımızda erken yaşta bilinçli gıda tüketimi alışkanlıkları kazandırmak ve gıda israfının önüne geçecek bir neslin yetişmesine destek olmak istiyoruz. Akıllı Çocuk Sofrası, bu konuda kapsamlı bir yol haritası çiziyor. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirasımız yaşanabilir bir dünya. Bugün olduğu gibi bundan sonra da Banvit BRF olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.