DOLAR
32,2478
EURO
34,7804
ALTIN
2.458,12
BIST
10.332,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Açık
20°C

Altay Toplulukları Sempozyumu Başlıyor

Altay Toplulukları Sempozyumu Başlıyor
A+
A-

Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 9’uncusu düzenlenecek ‘Altay Toplulukları Sempozyumu’ 27-30 Eylül tarihleri arasında, dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olan ‘Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilecek. 

Geleneksel hale gelen ve daha önce Bişkek, İstanbul, Seul, Antalya, Ulaanbaatar ve Bişkek-Isıkköl’de yapılan sempozyumun 9’uncusuna Osmangazi Belediyesi ev sahipliği yapıyor. Altay halk ve topluluklarının kültür ve uygarlık değerlerini ele alan sempozyum serilerinden Uluslararası Altay Toplulukları Sempozyumu’nun bu yılki konu başlığı, ‘Destanlar ve Destan Kültürü’ olarak belirlendi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilecek sempozyuma; Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, TÜRKSOY gibi kurumlar da destek veriyor. Sempozyuma başta Türkiye olmak üzere Japonya, Moğolistan, Hindistan, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Macaristan ve İspanya gibi ülkelerden 80 bilim insanı bildirileriyle katılacak. 

27 Eylül Pazartesi saat 10.00’da Manas Destanı’ndan kesitler ve açılış bildirisi ile başlayacak sempozyumda, ‘Altay Toplulukları Sözlü Kültür Verilerinin Stratejik Tahlili’, ‘Altay Halk Türeyiş Destanlarının Tipolojisine Dair’, ‘Destanlara Göre Türk Kültür Çevresinde Kurt’, ‘Türk Tarihinde Alp Er Tonga ve Afrasyab Meselesi’ gibi çeşitli başlıklar konuşulup tartışılacak. Sempozyum, 30 Eylül’de sona erecek.