DOLAR
32,2175
EURO
34,6383
ALTIN
2.396,15
BIST
10.237,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
19°C

Arif Yayla Yılkı Canlar kitabıyla büyük farkındalık oluşturuyor

A+
A-

Günümüzde eşine fazla rastlanmayan türden bir edebi çalışma Yılkı Canlar. Eserinin içerisindeki 17 anlatıda da yaşanmışlıklar ve öz yaşamdan kesitler sergileyen Arif Yayla’nın kitabını özel kılan en önemli unsurlardan biri de yapıtın hiçbir ticari kaygı güdülmeden ortaya koyulması. Yayla bu eseriyle ALS hastaları ve aileleri için oluşturulacak duyarlılık düşüncesiyle elde edilecek tüm geliri ALS Derneği’ne bağışlayarak farkındalığını ortaya koyuyor.

Yılkı Canlar kitabının okuyucuyla samimi bağ kuran içeriğinde kısa öyküler biçiminde 17 anlatı bulunuyor. Kitaptaki ilk anlatıda; bir ilkokul öğrencisinin yarım metre karla kaplı yedi kilometrelik yolu doğanın sessiz ve ürkütücülüğünde tek başına yürümesi, donmak üzere iken babasının bulup eve yetiştirip soğuk su tedavisi uygulayıp donmaktan kurtarması; lambada gaz bittiği için ödevini yapamayışı; koyunları güderken yerinden oynattıkları büyük bir taşın altında kalıp zorlukla çıkarılışı, zedelenen bedenini kurtarmak için oracıkta babasının kestiği koyunun sıcak derisine sararak kurtarmaları; öğretmen olmak istemediği için amcasının soktuğu öğretmen okulu sınavında bildiği halde sorulara cevap vermeyişi buruk biçimde işleniyor. Dönemin ekonomik koşulları ve insan psikolojisinin edebi sunumu okuyucuyu duygulandırıyor.

Eserinin içerisindeki anlatılarla çeşitli yaşam tarzlarını, tarihi perspektifleri ortaya koyan Yayla, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘Bu kitap ticari amaçla yazılmadı. Değişik nedenlerle, gerekli ilgiden uzak kalan ALS hastaları ve aileleri için oluşturulacak duyarlılık için mini minnacık bir katkı sağlayabilir (mi) düşüncesiyle ALS Derneğine bağışlandı. Dileğim o ki, insanlar bir süre sonra çöpe gidecek hediyeler yerine, bu kitabı, gönlünden kopacak bir bağış karşılığında dernekten sağlasınlar. Ticari kaygı olmadığı için şunu açıklıkla söyleyebilirim: Bu kitapta herkes, beğeneceği bir konu bulacaktır diye düşünüyorum.” ifadeleriyle kitabının özünü ortaya koyuyor..