Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması
A+
A-

Asgari ücrette ikinci zam için çalışmalar başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yıl sonunda asgari ücrette enflasyon yükünü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz var dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette ikinci zam için çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Işıkhan, “Yıl sonunda asgari ücrette enflasyon yükünü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz var” dedi.

Temmuz ayında 8 bin 506 lira olan asgari ücrete yaklaşık 3 bin lira zam yapılmıştı. Yapılan zamla birlikte 11 bin 402 liraya çıkan asgari ücret, vatandaşın yüzünü güldürdü.

Sırada 2024 zammı var. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere aralık ayında bir araya gelecek.

Işıkhan, asgari ücrette ikinci zam için çalışmaların başlatıldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Yıl sonunda asgari ücrette enflasyon yükünü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz var. İçinde bulunduğumuz koşulların özellikle sabit gelirli çalışanlar açısından ne denli zorlu olduğunu dikkate almamız gerekiyor.

Asgari ücreti belirlerken, çalışanlarımızın refahını ve ekonomik koşulları dikkate alan bir yaklaşım sergileyeceğiz. Hedefimiz, asgari ücretin çalışanlarımızın yaşam standartlarını koruması ve refahını artırmasıdır.”

Işıkhan’ın açıklamaları, asgari ücretli çalışanlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Çalışanlar, ikinci zamla birlikte asgari ücretin daha da artmasını bekliyor.