DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
19°C
Bursa
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

BM’den gelecek nesillere iklim krizi uyarısı

A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, küresel ısınma tehlikesine ve iklim krizi konularına dikkati çekti. Guterres, milyonlarca insanın hayatını “iklim katliamından kurtarmak için iklim adaptasyonu finansmanında çarpıcı bir artışa ihtiyaç” olduğunu söyledi.

Gündem iklim krizi

İklim uyumu, yükselen sellere karşı savunma ve barınaklar hazırlamayı, kötüleşen sıcak hava dalgaları ve kuraklık sırasında insanları korumak için acil durum planlarını içeriyor.

“Gelecek nesiller için darbelere yol açacak”

BM Çevre Programı (UNEP) raporu, iklim krizinin kötüleşen etkilerinin, uyum için çok daha fazla fon olmadan koruma sağlama yeteneğini geride bırakacağını ve gelecek nesiller için “darbelere” yol açacağını söylüyor.

Raporda, ülkelerin yüzde 80’inin uyum planlarını başlattığı belirtildi.

Guterres: Uyum yatırımında küresel artışa ihtiyacımız var

Guterres, “UNEP raporu, dünyanın insanları iklim krizinin etkilerinden korumakta başarısız olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Milyonlarca hayatı iklim katliamından kurtarmak için uyum yatırımında küresel bir artışa ihtiyacımız var.” dedi.

Guterres, gelişmekte olan dünyadaki uyum ihtiyaçlarının, 2030 yılına kadar yılda 340 milyar dolara kadar tırmanacağını kaydetti.

ETİKETLER: