DOLAR
32,2418
EURO
34,8025
ALTIN
2.416,55
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
19°C

CHP Bursa Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirdi

A+
A-

CHP Bursa İl Başkanlığı Cumhuriyet’in 100. yılına özel kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Taha Tütüncü

Yürüyüş Setbaşı Kütüphanesi önünden başlayıp Heykel Atatürk Anıtı’nın önünde son buldu.

Yürüyüşe CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün son bulduğu Atatürk anıtı önüne çelenk bırakıldı. Çelenk takdim töreninin ardından açıklamada bulunan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Bugün, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Cumhuriyet, milletimizin egemenliğinin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir yönetim sistemidir. Bu sistem, bize özgürlüğü, bağımsızlığı ve refahı getirmiştir.

Cumhuriyetimizin kuruluşu, bir inançtır. Bu inanç, bu ülkeyi İngiliz gemilerinden kaçanların değil, güvertesinden düşman işgal gemilerine bakıp “geldikleri gibi giderler” diyen yüreğin inancıdır. Sarayın idam fetvaları halka atılırken, Kuvayi Milliye ordularını kurup “ya istiklal ya ölüm” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün inancıdır.

Cumhuriyet, bir destanıdır. Yüzyıllarca Anadolu’ya tren sesleriyle, fabrika birlikleriyle inleten destanın adıdır. Köyün sahibi köylüdür diyenlerin, kadını insan yerine koymayan saltanatçıları yıkıp “bu dünyada her şey insan eseridir” diyenlerin, yoksul gönüllerin, işçilerin, bacıların, yurtsever aydınların destanıdır. Kaderini terk edilmiş Anadolu halkını vebadan kılmadan kurtaran doktorların, yalnız başına dağ köylerine gidip tek parti köy okullarında, bir sokak sıcaklığında bu ülkenin güzel yarınları için mücadele eden genç öğretmenlerin destanıdır.

Cumhuriyetimiz, yüz yıl boyunca büyük badireler atlatmış, ancak her seferinde dimdik ayakta kalmayı başarmıştır. Ancak bugün, cumhuriyetimizin önünde yeni tehditler bulunmaktadır. Bu tehditlere karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeliyiz.

Cumhuriyetimiz, bu ülkenin yoksulları, ezilenleri ve aydınları tarafından yeniden yeşertilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı.