Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

BUİKAD, kadınların başarı hikayelerini dinledi

BUİKAD, kadınların başarı hikayelerini dinledi
A+
A-

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), gazeteci ve belgesel yapımcısı Tuluhan Tekelioğlu’nu ağırladı. BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır’ın açılış konuşmasının ardından, Tekelioğlu, ‘Yapabilirsin: Kadın Varsa İmkansız Yoktur’ belgeselinin yapım sürecini ve etkilerini anlattı.

Tekelioğlu, belgeselin Anadolu’nun farklı coğrafyalarında yaşayan kadınların başarı hikayelerini anlattığını belirterek, “Bu kadınlar, geçmişten gelen kalıpları ve üzerlerine boca edilen ağırlıkları arka plana ittiklerinde cesaretle doluyorlar ve büyük işler yapıyorlar” dedi.

Tekelioğlu, belgeselin genç kadınlara da ilham verdiğini belirterek, “Ben hayal kurmalarını ve bu hayallerle geleceklerini tasarlamalarını öneriyorum. Korku ne kadar bulaşıcıysa, cesaret de bulaşıcıdır” diye konuştu.

BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır ise, “Biz Türk kadınları olarak bugün bu ülkede kendimizi özgürce ifade edebiliyorsak, hayal kurup, hayallerimizin peşinde koşabiliyorsak bunu Atatürk’e borçluyuz” dedi.

Programda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da kadınların istihdam ve üretime katılımlarını destekleyen çalışmalarını anlattı. Aktaş, “Kadınların fırsat verildiğinde neler başarabileceğini biliyor ve kadınların istihdamı ile üretime katılımlarının güçlenmesi için projeler üretiyoruz” dedi.

Program, Tuluhan Tekelioğlu’nun soru-cevap bölümüyle sona erdi.