DOLAR
32,2382
EURO
34,8167
ALTIN
2.419,12
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C

BUMİAD Cumhuriyet ödülleri sahiplerini buldu

A+
A-

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen
“Cumhuriyet Ödülleri” gerçekleştirilen törende sahiplerine verildi.

TAHA TÜTÜNCÜ – ALİ ARDA VARANOĞLU

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, 24. Dönem Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Prof. Dr. Celal Şengör ve akademik odalar ile iş dünyası kuruluşlarının başkanlarının katıldığı gecenin açılış konuşmasını BUMİAD Başkanı Mustafa Gümüş yaptı.

Gümüş yaptığı açılış konuşmasında, “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamamıza hoş geldiniz.
Biz, sevinçte ve tasada, iyi günde kötü günde hep birlikteyiz. Biriz, hep birlikteyiz. Bugün yine birlik olmaya geldik.
Sözlerimin başında, kısaca değinmek istiyorum. Bu topluluk, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyette bilimi temel almış bir grup bilim insanıdır. Pozitif bilime inanmış, gönül vermiş, cumhuriyet sayesinde burada olduğunu bilen bir grubuz.
Bugün, yurtdışı Türklerle birlikte çalışmalardan, deprem bölgelerindeki yardıma kadar bilgilerimizin üniversitelere aktarılmasından, şehir bilincinin oluşturulmasına kadar birçok alanda çalışmalar yaptık. Bunlardan bir tanesi de, 2017 yılından beri sürdürdüğümüz Cumhuriyet Ödülleridir. Geride kalan yıllarda, çok nadide dostlara, cumhuriyet sevdalılarına ödüllerimizi takdim ettik.
Amacımız, cumhuriyetimizin ne kadar değerli, gerekli ve vazgeçilmez olduğunu bir kez daha vurgulamak ve ona hizmet edenleri, ona hizmet edenlerin yanında olduğumuzu anlatmaktır.
Bugün, burada bütün dostlarla, bütün cumhuriyet sevdalılarıyla birlikteyiz. Tekrar hoş geldiniz.
Bu yılki ödülümüz, yüzüncü yıla denk gelmesi nedeniyle ayrıca bir önem kazanıyor. Hiçbir ülkede bir cumhuriyetin yüzüncü yılı bu kadar sönük kutlanamaz. Elimizden gelen bütün çabayla, bunu kutlama, göstermeye, bunun bir bayram olduğunu, bunun vazgeçilmez bir bayram olduğunu, bunun çok büyük bir bayram olduğunu bir kez daha vurgulayacağız, bir kez daha yaşayacağız.
Bugün yaşayacağız, bu ayın tamamını da. Bütün toplum kuruluşlarıyla zaten bunu bir kez daha gösterdik. Ve bunun arkasında biz durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ödül takdiminde ise ilk 100. Yıl Cumhuriyet Özel Ödülü Coşkunöz Eğitim Vakfı Başkanı Oya Coşkunöz’e verildi.
Coşkunöz yaptığı konuşmasında, “Depremin hemen ardından, Ata’mızın “Hatay benim şahsi meselemdir” sözünü kendimize rehber alarak, Hatay’daki okullarımızı hızla inşa ettik. Çocuklarımızı bu okullara yerleştirdik.

Bu süreçte emeği geçen müteahhitimiz Özgür Bey’e ve mimarımız Seçil Hanım’a teşekkür ediyorum. Hatay’da daha nice okulların yapılması için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir diğer ödül sahibi ise yakın zamanda Avrupa şampiyonluğu elde edip ülkemizi gururlandıran Filenin Sultanları’na verildi. Ödülü Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Üyesi Ersin Yılmaz aldı. Yılmaz konuşmasında bu ödüle layık görüldükleri için teşekkürlerini dile getirdi.

Cumhuriyetin 100. yılı onur ödülünün son sahibi ise Prof. Dr. Celal Şengör oldu. Şengör konuşmasında “Sizlere böyle bir ödülü layık görmenizi içtenlikle takdir ediyorum. Daha genç bir yaşta bu ödülü almaktan onur duyuyorum. Bu ödülün, Atatürk olmasaydı mümkün olmayacağını unutmamak gerekir. Cumhuriyetimizin kuruluşunda, Atatürk’ün liderliği ve vizyonu sayesinde, her şey sıfırdan inşa edildi. Osmanlı’nın altı yüz yıllık tarihinde, adını dünyaya duyuran bir bilim adamı çıkmamıştır. Bu durum, bilimin önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. 100. yılımızda Atatürk’ün bize mirasının akıl ve
bilim olduğunu bir kez daha hatırlamalıyız. Çocuklarımıza, torunlarımıza Atatürk’ün ne istediğini anlatmamız lazım. Atatürk, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. Gerisi gaflettir’ diyor. Bunu asla unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

Ödül töreninin ardından Cumhuriyet kutlamalarıyla program sona erdi.