DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
20°C

Bursa Barosu’ndan Avukat Erdal Çam cinayeti protestosu

Bursa Barosu’ndan Avukat Erdal Çam cinayeti protestosu
A+
A-

Bursa Barosu, Av. Erdal Çam cinayetinin faillerinin bir an önce yakalanması ve adalet önünde hesap vermesi için çağrı yaptı.

Bursa Barosu, Muğla’da daha önce davasına baktığı müvekkili tarafından katledilen Av. M. Erdal Çam’ın ölümünü protesto etti. Bursa Adalet Sarayı önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun, avukata yönelik şiddetin sistematik bir hal aldığını belirterek, “Artık tek bir kayba daha tahammülümüz yok” dedi.

Öztosun, Av. Çam’ın ölümünün ardından Türkiye’de son 5 yılda 16 meslektaşlarının şiddete maruz kaldığını ve 6’sının hayatını kaybettiğini hatırlattı. Avukatlara yönelik şiddetin mesleki faaliyetlerinden dolayı gerçekleştiğini vurgulayan Öztosun, “Avukata yönelik şiddet, savunmaya, dolayısıyla adil yargılanma hakkına ve adaletin tesisine yöneliktir” dedi.

Av. Öztosun, avukata yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini belirterek, şu taleplerde bulundu:

  • Yeni yasama döneminde, Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmalı, konuyla ilgili TBMM Araştırma Komisyonu kurulmalıdır.
  • Türkiye Barolar Birliği’nin Adalet Bakanlığı’na sunduğu önerilerde yer alan gerekli düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir.
  • Devletin tüm kurumlarında ve yurttaşlarda, avukata yönelik şiddetin engellenmesiyle ilgili farkındalık yaratılmalı ve buna ilişkin somut çalışmalar hayata geçirilmelidir.