DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Bursa’da 2 kişiyi öldüren sanık, azmettiriciyi de açıkladı

Bursa’da 2 kişiyi öldüren sanık, azmettiriciyi de açıkladı
A+
A-

Bursa’da eczacı kalfası Serdar Ergun’u öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan Ahmet Burak Demir, ev arkadaşı Murat Kutlu’yu da öldürdüğünü itiraf etmişti. Demir, Kutlu’nun öldürülmesini mahallede berber olan Ersin K.’nin azmettirdiği öne sürdü.

Bursa 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu bulunan sanık Ahmet Burak Demir, SEGBİS ile katıldı. Duruşmada, maktul Murat Kutlu’nun kardeşi şikayetçi Kurtuluş Kutlu da hazır bulundu.

Sanık Demir, hakkındaki suçlamaları kabul ederek, kendisini cinayete ise mahallede berber olan Ersin K.’nin azmettirdiğini öne sürdü. Demir, “Cinayet sırasında benim yanımda Ersin K. diye biri vardı. Ersin ile Murat arkadaştı. Araları bozuktu. Aralarında husumet meydana geldi ve hasım oldular. Bir gün öncesinde dükkanında konuştuğumuz Ersin bana, Murat’ı öldüreceğini söyledi. Ersin, benim de Murat ile husumetli olduğumu biliyordu. Silahı bana Ersin K. verdi, ‘Silahı al, Murat’ı öldür’ dedi” diye konuştu.

Sanık Demir, ayrıca, Murat Kutlu ve Ersin K.’nin, annesi ve üvey babası adına kayıtlı otomobilini gasp ettiklerini ve polise gitmemesi için kendisini tehdit ettiklerini söyledi. Berber dükkanının arkasında bulunan odada, 15 gün boyunca kilitli tutulduğunu ve şiddet gördüğünü iddia eden Demir, bu yüzden Kutlu ile arasında husumet olduğunu öne sürdü.

Demir, ifadesinin devamında cinayeti şöyle anlattı:

“Murat Kutlu’nun bana yaptığı şeylerin tümü gözümün önüne geldi. Eve çıktığımda bir süre birlikte oturduk. Murat alkol aldığı için kendisini kaybetti, uyuşturucu da kullanıyordu. Silah çekip kafasına dayadı. ‘Bu dünyadan gidersem tek gitmem sen de gelirsin. Sana bir şey yapmazsam ailene, çocuğuna yaparım’ dedi. Arkası dönüktü. Bir boşluğunu yakaladım, yüzünü döndüğünde 3 el ateş ettim. Ertesi gün balta aldım, baltayı Ersin’in dükkanına bıraktım. Ersin bana cesedi parçalamamı söylemişti. Kafasını buzdolabına, vücudunu da balkona koydum. Ersin’in yanına geldim. ‘Parçaladın mı?’ dedi, ben de ‘Parçaladım’ dedim.”

Sanık Demir, psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu ve 10 yıldır tedavi gördüğünü belirterek, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Demir’in daha önce tedavi gördüğü Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden evrakının istenmesine ve tutukluk halinin devamına, Ersin K. hakkında da Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.