DOLAR
32,3147
EURO
34,6684
ALTIN
2.409,50
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden zeka oyunları şöleni

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden zeka oyunları şöleni
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Zeka Oyunları Süper Ligi başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl ikincisini düzenlediği Zeka Oyunları Süper Ligi’ni başlattı. Bu etkinlik, Türkiye’de düzenlenen tek zeka oyunları organizasyonu olma özelliği taşıyor. Toplamda 120 ilk ve ortaokuldan yaklaşık bin öğrencinin mücadele edeceği etkinlik, çocukların zekalarını geliştirmelerine olanak tanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehri geleceğe taşımayı hedeflerken, yeni neslin daha sağlıklı ve yetenekli yetişmesine katkı sağlayan etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak geçen yıl ilki gerçekleştirilen Zeka Oyunları Süper Ligi’nin ikincisi de düzenleniyor. Bu etkinlik, Türkiye’de düzenlenen tek zeka oyunları organizasyonu olma özelliği taşıyor.

Zeka Oyunları Süper Ligi, çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal ve bilişsel becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Bu yılki organizasyona toplamda 120 ilk ve ortaokuldan bin öğrenci ve 150 gönüllü öğretmen katılıyor. Oyunlar, mantık yürütme, zihinsel egzersiz, strateji ve dikkat geliştirme, karar verme yetisi, iletişim, centilmence yarışma ve rekabet etme yönlerini içeriyor.

Etkinliğin açılış töreni, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, gönüllü öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Aktaş, eğitim konusu her ne olursa olsun tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Zeka oyunlarının çocukların gelişimi açısından önemine vurgu yaparak, organizasyonun önemini anlattı.

Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ise çocukların sadece test çözen bireyler olarak değil, analitik düşünme yetisine sahip bireyler olarak yetişmelerini istediklerini belirtti. Oyunların bu süreçte önemli bir rol oynadığını vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, yaklaşık 15 bin öğrencinin oyun teorisi içinde hayata daha iyi hazırlanacağını ifade etti. Alireisoğlu, oyunun aslında işin kendisi olduğunu ve bu organizasyonun çocukların gelişimine büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Zeka Oyunları Süper Ligi’nin finali, bu yıl 10’uncusu düzenlenen Science Expo etkinliğinde gerçekleştirilecek.

Bu tür organizasyonlar, çocukların zihinsel yeteneklerini geliştirmelerine, stratejik düşünmelerine ve problem çözme yeteneklerini artırmalarına olanak tanır. Ayrıca bu etkinlikler, öğrencilere rekabet etme ve centilmence yarışma deneyimi kazandırırken iletişim yeteneklerini de geliştirir. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu etkinlik, öğrencilerin kişisel ve akademik gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.