DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C

BURSA DİNAMİKLERİ İMSİAD İFTARINDA BULUŞTU

BURSA DİNAMİKLERİ İMSİAD İFTARINDA BULUŞTU
A+
A-

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) tarafından düzenlenen iftar programı Bursa yerel yöneticileri, inşaat sektörü ve iş dünyasının temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Reşat Oyal Kültürparkı Sadabad Sarayı’nda düzenlenen iftar programına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Orhan Sarıbal, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, İç Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Ali Gözütok, Şehir Plancıları Odası Başkanı Murat İlkme, Bilecik Müteahhit Derneği Başkanı Mehmet Yağız, İnegöl Müteahhit Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu, Karacabey Müteahhit Derneği Başkanı Savaş Kapar, BURTİMDER Başkanı Murat Çakmaker ve DEMSİAD Başkanı Alptekin Şahintürk ile inşaat sektöründeki kurum ve kuruluşların yöneticileri ile iş dünyası temsilcileri katıldı.

İftar programında ilk olarak söz alan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, iftar programına katılımlarından dolayı konuklara teşekkür ederek inşaat sektörünün beklentileri hakkında görüşlerini ifade etti. Başkan Şeref Demir, İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi konumunda olduğunu söyleyerek, “İnşaat sektörü en canlı ve en hızlı olması gerektiği dönemde büyük bir durgunluk yaşıyor. Bu durgunluk 250 alt sektörü barındıran inşaat sektörünü her anlamda olumsuz etkiliyor” dedi.

İnşaat sektörünün her dönem canlı tutulması gerektiğini vurgulayan Başkan Şeref Demir, “Ticari kaygılarımızın yanında aslında esas kaygımız sosyolojik kaygıdır. Olası Marmara depreminde yaşanacak sorunların, önlem almazsak beka sorunu olarak karşımıza çıkacağını biliyoruz. Sektörümüzün durgun olması, özellikle kentsel dönüşüm konusunun ön planda olduğu bu dönemde kabul edilemez” diye konuştu.

Sektörün Bursa’da tekrar ayağa kalkması için yerel yönetimler ve diğer paydaşlarla ortak akılla hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Demir, “Göreve yeni seçilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başta olmak üzere diğer ilçe belediye başkanlarımız, akademik odalarımızın başkanları ve diğer paydaşlarımızla el ele vererek tekrar iyi duruma gelmek zorundayız. Arsa fiyatlarının yüksek olması konusunda özellikle tarım alanlarının dışında bize yeni alanlar gösterilmeli, hem depreme hazırlık hem de barınma sorununu çözmek için mutlaka başarılı olmalıyız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın ana sponsorlarından Cengizhan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cengizhan Cengiz ve Pimapen Genel Müdür Yardımcısı Koray Atis, organizasyonun bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Cengiz ve Atis, İMSİAD’ın ev sahipliğinden dolayı yerel yöneticiler ve sektör temsilcileri ile bir arada oldukları için duydukları memnuniyetlerini dile getirerek, sektöre olan katkılarını devam ettireceklerini belirttiler. TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ise kamusal faydayı gözetecek çalışmalar yaptıklarını belirterek, kent planlaması ve estetiği konusunda tüm paydaşlarla birlikte hareket etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ise İMSİAD ev sahipliğinde sektör temsilcileri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “İlk olarak, olası Marmara depremine karşı önlemlerin bir an önce alınması gereklidir. Bursa’nın diğer bölgelerine göre Nilüfer ilçemiz daha planlı durumda. İMSİAD başta olmak üzere şehrin yeniden planlaması konusunda Nilüfer Belediyesi olarak tüm paydaşların yanında olacağız” dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise İMSİAD Başkanı Şeref Demir’e, ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, “Deprem bölgesinde İMSİAD ile birlikte 300 konteyner dağıtımını birlikte yaptık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak ilçemizde 15 bin hak sahibi ile görüşüp anlaştık. Kentsel dönüşüm alanında önemli adımlar atmaya devam edeceğiz. İnşaat sektörüne katkı koymak adına tüm gücümüzle destek olmalıyız. Önümüzdeki dönemde yeni bir yol haritası oluşturup kentsel dönüşümü Yıldırım’da yaygınlaştıracağız” şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye çıkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İMSİAD’ın ev sahipliğinde inşaat sektörünün tüm paydaşlarıyla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. İnşaat sektörünün son yıllarda inanılmaz bir durgunluk yaşadığını belirten Başkan Mustafa Bozbey, ortak akılla tüm sorunların üstünden gelineceğinin vurgusunu yaptı. Başkan Bozbey, Bursa’nın şu an önemli sorunun yerleşim planı olduğunu belirterek, “Özellikle 1999 depreminin ardından Bursamız hormonlu ve sağlıksız bir şekilde büyüdü” dedi.

Bursa’nın yerleşim planlamasının yeniden yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Şehrimizi yeniden planlamak zorundayız. Bu plan Bursa’nın anayasası niteliğinde olacak ve bizi dirençli kent haline getirip afetlerden koruyacak çevre düzeni planını oluşturmalıyız. Ortak akılla, katılımcılık ilkesiyle planımızı en kısa zamanda hayat geçirmek zorundayız” diye konuştu.

Bursa’nın yeşiline yeniden kavuşacağını da sözlerine ekleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bursa yeniden yeşil olacak. Bursamızın tüm ilçelerine kent ormanları kazandıracağız. Yeşil alanlarda kentimizi eşitleyeceğiz. Herkesin yeşile erişim imkanı artacak” dedi. Herkesin güvenli konutlarda oturmaya hakkı olduğunun vurgusunu yapan Başkan Bozbey, “Afetlere dayanaklı konutlarda oturulması için kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla başlatacağım. Kimsenin şüphesi olmasın kentsel dönüşüm, hak sahipleri öncelik verilerek yapılacak” şeklinde görüşlerini belirtti.

Şehrin yeniden ayağa kalkması için başta İMSİAD olmak üzere, STK’lar, akademik odalar ve tüm paydaşlarla birlikte hareket edeceklerini tekrar hatırlatan Başkan Mustafa Bozbey, el ele vererek tüm sorunların üstesinden geleceklerine inandıklarını söyleyerek konuşmasını tamamladı. Programın sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İMSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.