Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Açık
20°C

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkan Aktaş’ı ağırladı

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkan Aktaş’ı ağırladı
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ın konuk olduğu Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından düzenlenen 331’inci toplantı Türkiye Hayat Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Ahmet Özkul’un ev sahipliğinde Hayat Hastanesi’nde gerçekleşti.

Toplantıya ev sahipliği yapan ve açılışta konuşan Dr. Ahmet Özkul, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu çatısı altındaki STK’ların temsilcilerini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtirken birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Platforma üye STK’ların temsilcilerinin geniş katılım sağladığı toplantının açılışında konuşan BGKP İcra Heyeti Başkan İbrahim Güney, “Uzun yıllardır BGKP üye STK’larla toplanıyor. Benim de bir süredir İcra Heyeti Başkanlığı yaptığım bu oluşum tam 26 yıldır gönüldaşları buluşturuyor. Biz durmayı bilmeyen bir yapıdayız, bugün her mazluma elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Bu bilinçle hareket ederek faaliyetlerimizi biçimlendirdik, biçimlendirmeye devam ediyoruz. Bu coğrafyanın insanı bu kültürel bilinci, bu şuuru, diri tuttuğu her an herkesin yardımına koşar. Toplantımıza konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ediyoruz” dedi.

“BURSA HER ZAMANKİNDEN ÖNEMLİ”

Toplantıda BGKP’nin çatısı altındaki STK’ların temsilcilerine hitap eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş şöyle konuştu  

“BGKP’nin 331’inci toplantısı hayırlara vesile olsun. 26 yıldır bu istişareyi devam ettiren tüm herkese teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun. Günümüzde oturup konuşmak, istişarelerde bulunmak çok önemlidir. Hele ki insanların yoğun teknoloji ve iş gündemi içerisinde olduğu bir dönemde. Hayatın yoğunluğu içerisinde artık insanlar birçok şeyi ıskalıyorlar. Özellikle büyükşehirlerde bu buluşmaları devam ettirmek, organize etmek çok önemlidir. Bu buluşmaları devam ettiren Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun tüm bileşenlerine teşekkür ederim. Siyasetten tali sırf gençlerimizin  gelişimine katkı sunmak, onları toplumun milli ve manevi değerleri noktasında bilinçlendirmek için yapılan bu önemli çalışmaların daha fazla arttırılması gerekiyor. Zor ve meşakkatli bir  süreçten geçiyoruz. Gerçekten bütün dünyada ekonomik süreç sıkıntılı bir şekilde ilerliyor. Bu nedenle Bursa her zamankinden daha önemli bir şehir. Eğer Bursa Bursa olduysa bazı değerler sayesinde oldu. Bursa biliyorsunuz; Emir Sultan’ın şehridir, Üftade’nin şehridir. İstanbul’dan gelen bir abimiz bir şöyle demişti; bu zatları sık sık ziyaret edin, hayır dualarını alın diye konuştu. Bu değerlerimizin geleceğe taşınması adına, bir şeyler yapmak adına değinmek istedim.  Gençlerimize eğilen, projeler üreten kurumlarımızın temsilcilerine yeniden teşekkür ederim. Bursa bu önemli şahsiyetleriyle ve değerleriyle gelecek nesillere aktarılmalıdır.”

BGKP’NİN YENİ İCRA HEYETİ BAŞKANI MURAT ERYAĞAN

Öte yandan toplantı sonunda BGKP İcra Heyeti Başkanlığını sürdüren İbrahim Güney, görevi Murat Eryağan’a devretti. Eryağan, yaptığı kısa konuşmada hayır ve hizmet bayrağını daha üste seviyelere taşımak için çalışacağını ifade etti.