DOLAR
32,3616
EURO
34,7526
ALTIN
2.407,54
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Bursa virüsü yenecek

A+
A-

 Bursa Kent Konseyi tarafından ‘Bursa virüsü yenecek’ sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde toplumun maske, mesafe ve temizlik kurallarına karşı duyarlılığının artırılması hedefleniyor.

Covid-19 salgınıyla mücadelede virüs sonucu ortaya çıkan solunum yolu hastalıklarının önlenmesi ve kontrolüne yönelik tedbirlerin başında gelen doğru maske kullanımı, sosyal mesafenin korunması ve temizlik kuralları, bulaşın önlenmesi bakımından hayati önem taşıyor. Bu doğrultuda Bursa Kent Konseyi, ‘Bursa virüsü yenecek’ sloganıyla bir kampanya başlatıyor. Hazırlanan görsel tüm Bursa’ya asılacak, maske, mesafe ve temizlik kurallarına karşı duyarlılığının arttırılmasına katkı sağlanacak.

Kampanya ile ilgili açıklama yapan Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, koronavirüsle mücadeledeki önlemlerin başında yer alan maskenin yanlış kullanımının hastalığın yayılımına davetiye çıkarttığını ifade etti. Sosyal mesafe ve temizlik kurallarının da hiçe sayılmasıyla yayılımın tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini söyleyen Orhan, “Maske, mesafe ve temizlik kurallarına karşı duyarlılığının arttırılması adına destek amaçlı bir çalışma başlatıyoruz. Tasarladığımız görseller aynı zamanda vatandaşlarımızın bu kurallara neden uymadığını kendi kendilerine sorgulatmasını da sağlayacak. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymak kendimize, sevdiklerimize ve ülkemize karşı vicdani sorumluluğumuzdur. Bir kez daha ‘Bursa virüsü yenecek’ diyor, kurallara uyan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.