DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
20°C

Bursa’da ‘Finansal İş Zekası ve Stratejik Raporlama’ toplantısı yapıldı

Bursa’da ‘Finansal İş Zekası ve Stratejik Raporlama’ toplantısı yapıldı
A+
A-

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve Nilüfer Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) iş birliğiyle düzenlenen ‘Finansal İş Zekası ve Stratejik Raporlama’ konulu toplantı NOSAB Yalçın Aras Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

NOSAB’da faaliyet gösteren firmaların yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Cobus İş Geliştirme ve Danışmanlık Kurucusu, Mali Müşavir ve Yönetim Danışmanı Kemal Sakin, Yeminli Mali Müşavir Mümin Pekcan ve Denizbank Marmara Bölge Müdürü Burak Bozkaya finansal konularla ilgili raporlamalar hakkında açıklamalarda bulundular.

NOSAB’DA ‘FİNANSAL İŞ ZEKASI VE STRATEJİK RAPORLAMA’ KONUSU ELE ALINDI

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Denizbank Marmara Bölge Müdürü Burak Bozkaya, satılan ürünlerin piyasa koşullarına göre fiyatlandırılması, risk primi, kredi kullanımı konularında dikkat edilmesi gereken konulara değindi. Burak Bozkaya, “Hep beraber göreceğiz ki, finansmana ulaşmak önümüzdeki dönemde eskisi gibi çok rahat olmayacak” dedi.  

Daha sonra iş zekası ve finansal okur yazarlık konusunda açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir Mümin Pekcan da, “Kısaca iş zekası kavramı, belirlenmiş hedeflere ulaşmak için çeşitli verileri anlamlandırma yeteneği olarak tanımlanmaktadır. Yönetim muhasebesi, bütçeler, İK kaynaklarının verdiği raporlar, iş süreçleri, karar mekanizmalarını gerektirecek bazı opsiyonel kararlar ile veriler iş zekasının kaynaklarını oluşturmaktadır. Bilhassa veri bilimi artık tamamen hayatımıza girmiş durumda” şeklinde konuştu. Mümin Pekcan, verilere hızlı ve sağlıklı ulaşmanın önemli olduğunu ve rekabet avantajları sağladığını da sözlerine ekledi.

NOSAB ve NİLSİAD iş birliğiyle düzenlenen ‘Finansal İş Zekası ve Stratejik Raporlama’ konulu toplantı son olarak konuşan Mali Müşavir ve Yönetim Danışmanı Kemal Sakin de örnek uygulamalarla iş zekası ve finansal tabloların doğru okunması konusunda açıklamalar yaptı.

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.