DOLAR
32,2382
EURO
34,8167
ALTIN
2.419,12
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C

Bursa’nın kadın muhtarları bir araya geldi

Bursa’nın kadın muhtarları bir araya geldi
A+
A-

AK PARTİ Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı, Bursa Milletvekili Av. Emine Yavuz Gözgeç, Bursa’nın tüm ilçelerinde görev yapan Kadın Muhtarlar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Başkanlığında bir araya geldi.

Öncelikle Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar gününü kutlayan Vekil  Gözgeç; ” Kadınların , ekonomiden siyasete, karar alma mekanizmalarında her geçen gün daha etkin rol üstlendiklerini belirterek; Bir  önceki yerel seçimlerde Bursa’mızda kadın muhtar sayısı 28 iken bu gün sayı yüzde 90 a varan  bir artışla 52 ye ulaşmıştır. Bundan sonra da, Ak Parti olarak hayata geçirdiğimiz Kadın Politikaları ile ,Kadınların  karar alma mekanizmalarında etkin rollerinin  artarak devam edeceğine inanıyorum ” diye konuştu.

Gözgeç; “Kadın Muhtarlara hitaben ;  sizler, mahallelerin gözü kulağısınız adeta. Vatandaşımızın,  ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı sizin kapılarınız. Bu noktada sizlerin özverili çalışması oldukça ehemmiyet taşıyor” dedi.

Hükümet olarak muhtarlık müessesine verdikleri öneme de değinen AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç , “2002’den itibaren millet iradesini her alanda güçlendirme hamlelerimizde, demokrasinin adeta uç beyleri olan muhtarlarımızı da ihmal etmedik. Muhtarlık müessesesine verdiğimiz önemi İçişleri Bakanlığımız bünyesinde Muhtarlar Daire Başkanlığı kurarak açıkça gösterdik. Bunun yanında Muhtarlık Bilgi Sistemi’nin kurulması, sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi ve maaşların önemli oranda iyileştirilmesi gibi başlıklar bulunduğunu, bundan sonra da muhtarların talepleri doğrultusunda yeni düzenlemelerin de yapılabileceğini  söyledi. Gözgeç, “Biz, muhtarlarımızın ifa ettikleri görevi çok önemli buluyoruz.  Özellikle de kadın muhtarlarımız, ayrıntıya dikkat eden bakış açısıyla, annelik vasfıyla, çalışkanlığı ve disipliniyle öncelikle mahallelerimize, sonra şehrimize ve ardından da ülkemize önemli katkılar sunacaklardır” ifadelerini kullandı.

Toplantıda , Muhtarlar , Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ‘ a her zaman verdiği desteğe teşekkür ederek , Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ a  mahalleleri ile ilgili konuları ilettiler.

ETİKETLER: ,