DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

BURSA’YA YENİ BİR TARİHİ YAPI “NE GÜZEL EV”

BURSA’YA YENİ BİR TARİHİ YAPI “NE GÜZEL EV”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi mirasın korunup geleceğe taşınmasına yönelik çalışmalarda öncü belediye olduklarını belirterek, özellikle sivil mimarinin en güzel örneklerinin bulunduğu Bursa’da tüm şehrin tarihi eserlere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Bursalı gazeteci Güzin Abraş ve ailesinin Çanakkale Savaşı gazisi dedelerinden miras kalan tarihi ev, aslına uygun şekilde restore edilmesinin ardından yeniden kullanılmaya başladı. Bursa’nın tarihi semtlerinden Tuzpazarı Mahallesi Abdal Çıkmazı’nda gerçekleşen açılış törenine; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ile birlikte katıldı. “Ne Güzel Ev” ismiyle özel gün ve etkinliklerde Bursalılar’a hizmet verecek tarihi yapıya sahip çıkmalarından dolayı aileyi tebrik eden Başkan Dündar, şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin geleceğe taşınması bakımından örnek bir çalışma olduğunu belirtti.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç,”Bu sokaklarda dolaşmak hem Bursa tarihiyle hem kendi geçmişimizle bağlarımızı yeniden kurmamıza vesile oluyor. Bu güzel girişimde bulundukları için Güzin Hanım ve ailesini tebrik ediyorum. Yıllar sonra çocuklar, torunlar buraya gelip burayı anmaya devam edecekler. Mekanların yaşaması için orada insanların yaşaması lazım. Terkedildikleri zaman o mekanlarda çöküyor, bitiyor. ama buraya insanlar gelir, yararlı hizmetlerde bulunursa o zaman bu mekanlarda yaşar. Tarihi mekanların hayata geçirilmesi konusunda Osmangazi Belediyemize ve Büyükşehir Belediyemize de teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Dündar: “Bu örnekleri çoğaltmak gerekiyor”

Bursa’da buna benzer projelerin çoğalması gerektiğine vurgu yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Tarihi eser restorasyonu, tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması deyince akla hemen Osmangazi Belediyesi geliyor. Bu alanda bugüne kadar 7 ödülümüz var. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde, Hisar İçi’nde, sivil mimari örneği yapıların ihyasında, inanç turizmi konusunda her yerde imzamız var. Şu
anda birçok yerde çalışmalarımız devam ediyor. Güzin Hanım, Bursa’nın modern yüzü olan bu evi restore etmeden önce kitabını yazdı. Bu evi restore ettirmek için çok emek verdi. Burada aile olarak güzel bir işe imza atarak atalarından kalan evlerini restore ettirmişler. Bu güzel örnekleri çoğaltmamız lazım. Belediye bu işin proje ve diğer kısımlarında olsun ama mülk sahipleri mirasına sahip çıksın. Böylece şehrimizin tarihi mirasını hep birlikte geleceğe taşımız oluruz.” dedi.