DOLAR
32,2188
EURO
34,7592
ALTIN
2.403,77
BIST
10.259,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
19°C

Çevre için atık yağ toplayacaklar

Çevre için atık yağ toplayacaklar
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararların önüne geçmek ve  öğrencilerin bu konuda bilinçlenmelerini sağlamak için bu yıl da Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması  düzenliyor. 28 Şubat’ta başlayacak yarışmanın ödül töreni 3 Haziran’da olacak.

Nilüfer Belediyesi’nin artık geleneksel hale gelen Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması bu yıl da Kolza Biodizel ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 9. kez düzenleniyor. Yarışma, Nilüfer’deki bütün ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor.  Bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararların engellenmesi ve öğrencilerin de çevrenin korunması konusunda bilinçlenmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya başvurular 28 Şubat’ta başlıyor. Öğrenciler evlerinde toplanan atık yağları okullarına götürerek, Nilüfer Belediyesi’nin okullarına koyduğu bidonlarda toplayacak. Böylece çevreyi korumaya katkıda bulunacak olan öğrenciler aynı zamanda okullarının da ödül kazanmasına katkıda bulunacak.
20 Mayıs’a kadar sürecek bu kampanyada en fazla atık yağ toplayan 6 okul ödüllendirilecek. Ayrıca bu 6 okulda en fazla yağ getiren 3 öğrenciye de ödül verilecek. Yarışmanın ödül töreni 3 Haziran’da Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde yapılacak. 

ETİKETLER: