Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Cumhuriyet’in 100. Yıl coşkusu Bursa’da yaşandı

A+
A-

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları Bursa Valiliği önünde çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Taha Tütüncü

Törene Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Vali Yardımcıları Hamdi Bolat, Mustafa Kılıç, Mustafa Gündoğan Mudanya Üniversitesi Rektörü Hasan Tosun, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar, ilçe kaymakamları, Bursa Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Ak Parti milletvekillerinden Refik Özen, Ahmet Kılıç, Emel Gözükara Durmaz, Emine Yavuz Gözgeç ve Osman Mesten, Bursa İyi Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını Bursa Valisi Mahmut Demirtaş yaptı. Vali Demirtaş konuşmalarında, “

Bugün, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet, milletimizin en büyük eseridir. Bu eseri bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Cumhuriyetimiz, milletimizin egemenliğinin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir yönetim sistemidir. Bu sistem, bize özgürlüğü, bağımsızlığı ve refahı getirmiştir.

Cumhuriyetimizin 100. yılı, aynı zamanda bir dönüm noktasıdır. Bu vesileyle, cumhuriyetimizi daha da ileriye taşımak için kararlılığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Cumhuriyetimizi korumak ve güçlendirmek için, birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız. Türkiye’nin önündeki tüm tehditlere karşı tek yumruk olmalıyız.

Sevgili gençler, sizler cumhuriyetimizin geleceğisiniz. Sizlere güveniyor ve sizlerden büyük işler bekliyorum.

Cumhuriyetimizi korumak ve geliştirmek için, bilimde, teknolojide, sanatta ve sporda dünyayla rekabet edecek bir donanıma sahip olmalısınız.

Sizler, cumhuriyetimizin aydınlık yarınlarını inşa edeceksiniz.

Bir kez daha Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Ardından Yıldırım Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Uludağ Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi çeşitli gösterilerde bulundu.

Törenin sonunda Mehteran Takımı, Gaziler, İlkokul, Ortaokul ve Liseli çocuklar, dernekler ve şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tören geçitiyle program sona erdi.