DOLAR
32,2247
EURO
34,9384
ALTIN
2.418,85
BIST
10.676,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

Güney Kore’de sürücüsüz otobüs denemeleri başladı

A+
A-

Güney Kore’nin başkenti Seul’de ilk sürücüsüz otobüs denemeleri başladı. Yeni araçlar, normal bir otobüsten farklı olarak oval köşelere ve oyuncak gibi görünmesini sağlayan büyük pencerelere sahip.

Otomotiv devi Hyundai’ye ait kendi kendine sürüş teknolojisinden sorumlu start-up olan 42dot’ta otonom sürüş başkanı Jeong Seong-gyun, bu tasarımın kasten seçildiğini belirtti. AFP’ye konuşan Seong-gyun, “Gelecek bu” diyerek önemli ölçüde yeni bir tasarıma ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

Seong-gyun, “Otobüs biraz lego gibi görünüyor ve maliyetleri düşürmek ve seri üretimi kolaylaştırmak için kompozit parçalardan yapıldı” ifadelerini kullandı.

Otobüsün pahalı sensörler yerine kameralar ve lazerler kullandığını belirten Seong-gyun, hedefiin şimdilik teknolojiyi düşük maliyetli, güvenli ve gelecekte teslimat kamyonları gibi birçok araca kolayca aktarılabilir hale getirmek olduğunu kaydetti.

20 dakikalık yolculuğunun ardından 68 yaşındaki Kim Yi hae-ran, “Geleceğe gitmek için zaman makinesine atlamış gibi hissediyorum. Ani bir hızlanmadan başımı döndürebileceğini düşündüm ama hiçbir şey hissetmedim” diye konuştu. İlerlemeden gurur duyduğunu dile getiren Yi hae-ran, yolculuğun sakin ve güvenli olduğuna dikkat çekti.