DOLAR
32,3808
EURO
34,7196
ALTIN
2.407,07
BIST
10.094,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

Demirtaş Mesire Alanı, Bursalıların yeni gözdesi oldu

Demirtaş Mesire Alanı, Bursalıların yeni gözdesi oldu
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden kente kazandırılan Demirtaş Mesire Alanı, açılışının ardından özellikle hafta sonları Bursalıların akınına uğradı.

Sadece Pazar günü 1500’e yakın aracın giriş yaptığı alanda yaklaşık 5 bin vatandaş, gönüllerince bir hafta sonu geçirdi.

1991 yılında Çim Kayağı Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapan ancak bakımsızlık ve çevrede açılan taş ocakları yüzünden son yıllarda adeta kaderine terk edilen Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı düzenlemelerle yeniden bir cazibe merkezi haline geldi.

Mesire alanına kafeterya, büfe, çocuk oyun alanları, piknik alanları, oturma ve dinlenme alanları, otopark, tuvalet, yürüyüş yolları ve güvenlik binası kazandırıldı. Ayrıca 150 ve 400 metre uzunluğunda iki tubing pisti de yapılarak vatandaşlara suni kayak heyecanı yaşatılmaya başlandı.

Hafta sonu yaşanan yoğunluk, bölgeye olan ihtiyacı da gözler önüne serdi. Demirtaş’ın önceden bakımsız ve güvensiz bir alan olduğunu belirten vatandaşlar, yapılan düzenlemeler için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.