DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
ALTIN
2.408,76
BIST
10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
32°C
Bursa
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
28°C

Demokrat Parti Bursa’da ali cengiz oyunları

Demokrat Parti Bursa’da ali cengiz oyunları
A+
A-

7 Ocak 1946’da kurularak Türk siyaset sahnesinde en demokratik sayfaların açılmasını sağlayan Demokrat Parti, kulislerindeki hareketlilikle gündeme geldi. Özellikle Demokrat Parti Bursa teşkilatlarında yaşandığı iddia edilen koltuk sevdası ve dedikodular Türk siyasetinin köklü çınarı olan partiye büyük zarar verdi.

Akademik alanda üzerine tezler yazılan, 27 yıllık tek parti dönemini sona erdiren, ülkede demokrasi ateşinin yakılmasında en büyük paya sahip olan Demokrat Parti kulislerinde konuşulan koltuk sevdası ve anti-demokratik değişimler tartışma fitilini ateşledi. Özellikle Demokrat Parti’nin Bursa teşkilatında yaşanan olumsuzluklar, dedikodular, birliğin sağlanamaması, seçime yönelik rasyonel adım atılmaması ve yöneticilerin tek derdinin koltuklarını korumak olması teşkilat içinde büyük soruna neden oldu.

Demokrat Parti Bursa’da değişim şart

Türk demokrasi hayatının çınar ağacı olarak değerlendirilen Demokrat Parti Bursa teşkilatı içerisinde yaşanan bu menfaat ilişkiler, demokrat olmayan tutumlar ve Bursa’yı tanımayan, Bursa’yı dert etmeyen yönetici takımının umursamaz tavrı cefakar partilileri, davasına gönül vermiş, hiçbir partiye gitmemiş, davasına inanmış Demokrat gönüllüleri olumsuz etkiliyor.

Partisine kayıtsız şartsız gönül veren Demokratlar ise, Demokrat Parti Bursa’da yaşanan koltuk sevdası ve dedikodular üzerinden yapılan ali cengiz oyunlarının sona ermesini istiyor. Jokeyi iyi olan bir Demokrat Parti’nin her an bombayı patlatacağından emin olan partililer sadece Bursa’da daha etkin, daha dertli, daha çalışkan ve daha kendine güvenen bir yönetim istiyor.