DOLAR
32,2120
EURO
35,0665
ALTIN
2.529,74
BIST
10.739,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz’den iddialı açıklama

A+
A-

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, Teşkilat İşleri Başkanı Sadık Kutlucan ve Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Barış Özer ile birlikte Uludağ Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette partisinin siyaset anlayışı ve Bursa siyaseti hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özgöz ‘’ Bursa’da yapılacak ilk seçimde somut sonuç alacağımıza inanıyoruz. Sokağa her adım attığımızda kaç kişiye dokunabildiğimizin analizini yapmaya çalışıyoruz. Saha çalışmalarıyla birlikte kuvvetli bir veri tabanı oluşturduk, ona göre hareket ediyoruz.’’ dedi.

DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz partisinin Türkiye’deki iki kutuplu siyaset anlayışının içinde yer almayarak yeni nesil bir siyaset hedeflediğini belirtti. Özgöz konuşmasında ‘’ Biz Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın önderliğinde Türkiye’deki siyaset anlayışına farklı bir boyut getirme adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de iki kutuplu siyaset yapılıyor. Bu kutuplardan biri sürekli korku; biri de sürekli şikayet siyasetiyle halkı meşgul ediyor. Bu düzlemde DEVA partisi yeni nesil bir siyaset doğuruyor. Bu siyaseti de yepyeni kadroları siyasete davet ederek inşa ediyor. Bizim kadrolarımızın en az yüzde 50’si daha önceden siyaset yapmamış olmak zorunda. Dolayısıyla DEVA Partisi’nin hem kadroları hem davranış sitili hem de siyaset yapma kodları Türkiye siyasetini yeniden tanımlamaya, zenginleştirmeye yönelik oluyor. Yarının siyasetini, yeni nesil siyaseti örgütlemeye çalışan bir yapıda yolumuza devam ediyoruz.’ ifadelerini kullandı. 

HEDEFİMİZ BURSA’DA SOMUT SONUÇ! 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla Bursa’da gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı” faaliyetinin önemine vurgu yapan Özgöz, Bursa’nın DEVA Partisi açısından önemine de dikkat çekti. Serkan Özgöz, sahada vatandaşa temas ederek edindikleri veriler doğrultusunda ilk seçimde Bursa’da somut bir sonuç alacaklarına inandıklarının altını çizerek şunları söyledi: 

‘’Bursa’da yapılacak ilk seçimde somut sonuç almaya çok yakınız. Sokağa her adım attığımızda kaç kişiye dokunabildiğimizin analizini yapmaya çalışıyoruz. Saha çalışmalarıyla birlikte kuvvetli bir veri tabanı oluşturduk, ona göre hareket ediyoruz. Çünkü arkamızda devletin maddi olanakları bulunmadığı için her faaliyetimizden üst seviyede verim almaya odaklanıyoruz. Mavi Yelekliler toplum içinde görünür olmak parolasıyla başladı. Son iki senede Türkiye’de birçok parti kuruldu. Bugün Bursa siyasetinde ve Bursa basınında meclis dışındaki en güçlü muhalefet partisi DEVA Partisi’dir. Bunu iddia ile söylerim. Yeni kurulmuş partiler arasında ülke siyaseti ve yerel siyasetler düzleminde en etkili ses DEVA’dır. Yerel yönetimler politikalarını genel başkanın katılımıyla Bursa’da açıklamış başka parti var mı? Avrupa Birliği standartlarında bir yerel yönetimler anketini halkla beraber yapabilen ve bunun sonuçlarını basınla paylaşabilen başka bir parti var mı? Mobilize olmayı bizim kadar beceren ve sahada faaliyet refleksine sahip bir parti var mı son dönemde? Biz bunu başkasını eleştirmek için söylemiyoruz, yaptıklarımızdan ne kadar emin olduğumuzu vurgulamak için üstüne basa basa bu ifadeleri kullanıyoruz.’’ 

HEDEFİMİZ KAPSAYICI SİYASET 

Başkan Özgöz DEVA Partisi için teşkilatlanma konusunun çok önemli olduğunu vurguladı. Son yıl verilerine göre sadece il başkanlığı olarak bin 240 faaliyet gerçekleştirdiklerini ve sahada olduklarını söyleyen Özgöz ‘’Bursa’da il kongresi sonrası önceliğimizi teşkilatlanmaya vermiştik. Yapıyı oluşturduğumuzda ise saha siyasetinde örnek olacak adımlar sergiledik. Örneğin 2022 yılında bin 240 tane faaliyet yapmışız. Bu bin 240 faaliyeti sadece il başkanlığı olarak söylüyorum, ilçelerimiz kendi içlerinde kendi faaliyetlerini yürütüyorlar. Bu aktif yapının sebebi teşkilatlarımıza dahil ettiğimiz arkadaşlarımızın işinde iyi ve demokrat olmasından kaynaklanıyor. Bir toplantı odasında beraber bulunmak istemeyeceği insan kitlesi olmayan arkadaşlarla, kapsayıcı bir anlayış benimsiyoruz. Biz ülkedeki tüm toplum kesimlerini kucaklamaya gayret eden ve Türkiye’nin her sokağında siyaset yapabilen bir partiyiz. Dolayısıyla bu siyasi kodlar DEVA’yı benzersiz ve değerli kılıyor.’’ dedi.