DOLAR
32,2195
EURO
34,6482
ALTIN
2.392,74
BIST
10.211,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Eğitime destek, esnafa can suyu

Eğitime destek, esnafa can suyu
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde 50 bin öğrenciye toplam 50 milyon TL değerinde eğitim destek çekleri dağıtarak hem ailelere yardım etti hem de kırtasiyeci esnafını destekledi. 17 ilçeden yaklaşık 400 kırtasiyeci esnafın katıldığı bu proje kapsamında dağıtılan çekler, 24 Eylül Pazar gününe kadar geçerli olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında başarılı projelere imza atarak hem ailelere hem de esnafa destek oluyor. Özellikle pandemi sürecinde başlatılan esnaf destek uygulamalarını devam ettiren belediye, mahalle bakkalları, hazır giyimciler, ayakkabıcılar ve kırtasiyecileri de kapsayan geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. Bu kapsamda, yeni eğitim dönemi öncesinde 50 bin öğrenciye eğitim destek çekleri verildi. Önceki dönemde kişi başı 300 TL olan destek miktarı bu kez 1000 TL’ye çıkarıldı. Bu sayede kırtasiyeci esnafına toplamda en az 50 milyon TL girişi sağlanmış olacak. Dağıtılan çekler, 24 Eylül Pazar gününe kadar kullanılabilecek.

Aileler, bu eğitim destek çekleri sayesinde ihtiyaçlarını karşılamak için kırtasiyecilere yönelmeye başladılar. Proje kapsamına dahil olan kırtasiyeci esnafı, destek çeklerinin hem ailelere rahatlık sağladığını hem de esnafa katkı sunduğunu dile getirdi. Özellikle büyük marketlerin rekabetine karşı zorlu bir süreç geçiren bu esnaf, verilen destek çeklerinin can suyu olduğunu belirtti.

Esnafın yanı sıra ekonomik olarak zor zamanlar geçiren vatandaşlara da büyük katkı sağlayan bu projeyi olumlu bulan esnaf, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Bu tür projelerin, hem küçük esnafa hem de vatandaşlara büyük değer kattığını vurguladılar. Öğrencilerin de bu destekle mutlu olduğunu ve ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılayabildiklerini ifade ettiler.