Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erdoğan’dan KKTC’de açıklama:Oyunlara tahammülümüz yok

Erdoğan’dan KKTC’de açıklama:Oyunlara tahammülümüz yok
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) son dakika haberi… Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul” isimli uçak ile bugün saat 12.20’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’ya hareket etti. Erdoğan’ı taşıyan uçak alınan son bilgiye göre Türkiye Saati ile 13.25’te Kıbrıs’a indi. Başkan’ı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar hazırlıkların yapıldığı havalimanında karşıladı. Başkan Erdoğan’ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de Kıbrıs’taki programa katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte KKTC’nin kuruluşunun 37. yıldönümünde günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, ilk olarak Lefkoşa Atatürk Anıtı’ndaki törene katıldı. Daha sonra Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen geçit töreninde konuşan Erdoğan özetle şöyle dedi:

DENKTAŞ VE KÜÇÜK’Ü UNUTMADI: “Bu günlere kolay gelmedik, bu topraklardaki her bir başarımızı çetin mücadeleler sonucunda ağır bedeller ödeyerek elde ettik. Yüzbaşı Cengiz Topel gibi nice kahramanlarımızı şehit vererek, istiklalimizi kazandık. Onca zulme işkenceye ihanete rağmen mücadele sancağını asla yere düşürmedik. Mücahitlerimiz ve Mehmetçiğimizin destansı mücadelesi sayesinde zafere ulaştık. Kıbrıs Türkü’nün özgürlük mücadelesinin lideri Doktor Fazıl Küçük ve kurucu cumhurbaşkanı Rauf Denktaş olmak üzere, emeğe geçen herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi onların kutlu mirasına sahip çıkarak ruhlarını şad edeceğiz.

Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC ziyareti

KIBRIS’TA SORUNLAR DEVAM EDİYOR: Medeniyetimizin 1400 yıla, Osmanlı’nın 450 yıla yakındır mührünü taşıyan Kıbrıs maalesef son 1.5 asırdır, belirsizliğin hakim olduğu çalkantılı bir süreç yaşamıştır. Rumların artan katliam ve saldırılarının ardından gerçekleştirdiğimiz 1974 Barış Harekatı ile fiilen istikrara kavuşan Kıbrıs ile ilgili siyasi sorunlar hala devam ediyor.

SADECE BİR TARAFIN ÇABASI KİLİDİ AÇMIYOR: Kıbrıs meselesinin Kıbrıs Türk halkının meşru haklarını ve güvenliğini temin edecek şekilde adil, kalıcı, sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması önceliğimizdir. Yapıcı fikirler sunduk, iyi niyetli çaba gösterdik. Ancak sadece bir tarafın çabası, çözümün kilidini açmaya yetmiyor. Kıbrıs Türkü 2004 yılında çözüm için dünya ile bütünleşmek adına Annan Planına ‘evet’ dedi. Rum tarafı ise masada planı kabul eden liderlerinin bizzat yürüttüğü hayır kampanyası sonucunda, Kıbrıs Türkü ile ortak bir gelecek kurmayı reddetti. 2017’de İsviçre’de Rum tarafı Kıbrıs Türküyle bırakın siyasi gücü refahı, hastaneleri bile paylaşmam diyerek yine masadan kaçtı.

DÜNÜN GÜNEŞİ İLE BUGÜNÜN ÇAMAŞIRI KURUTULMAZ: Gerek Kofi Annan, gerekse Yunanistan hep beraber masada oturduk konuştuk. Görüşmelerin sonucunda ne yazık ki iş referanduma gelince iş değişti. Kuzey Kıbrıs evet dedi, güney ise hayır dedi. Bunlar yaşanan gerçekler. Avrupa Birliği atılan bu adımlara rağmen, verilen sözleri yerine getirmedi. İdari ve mali noktada vermeleri gereken destekleri KKTC’ye vermediler. O gün nasıl yalan söyledilerse, bugün de yalan söylüyorlar. Özellikle son 50 yılda süren görüşmelerin neticesinde, şu gerçeği çok iyi biliyoruz. Kıbrıs’ta 1963’te silah zoruyla bozulan, 1974 de ise Yunan cuntasının darbesi ile tamamen ortadan kalkan ortaklığı, Rumlarla birlikte yeniden tesis etmek mümkün değil. Eskilerin dediği gibi; dünün güneşi ile bugünün çamaşırı kurutulmaz.

Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC ziyareti

2,3 MİLYARLIK DESTEK: Cumhurbaşkanı Yardımcımızın gayretleriyle tarımdan turizme, küçük esnaftan sosyal yardımlara kadar farklı alanlarda finansman desteği içeren 2,3 milyar liralık mali işbirliği anlaşmamızı imzaladık. KKTc’nin altyapı projelerine bu yıl 162 milyon lira aktardık.


CUMHURBAŞKANLIĞINI İNŞA EDELİM: Önümüzdeki zorluklara rağmen Kıbrıs Türk halkının hayat kalitesini daha da üst düzeye çıkaracak imkana ve iradeye sahibiz. Yeni bir adım, sayın Tatar’a söyledim, uygun bir yerde 5 dönüm bir arazi temin etmek suretiyle Cumhurbaşkanlığı makamını da orada süratle inşa edelim Cumhurbaşkanlığı makamını da oraya taşıyalım. Zira bu tür makamlar farklı ülkelerin bakışını da değiştirir. Ana vatan ve garantör Türkiye, KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının yanında olacaktır. Kendi canımızdan bir parça olarak gördüğümüz Kıbrıs Türkleriyle güçlü ve müreffeh bir ortak gelecek kurmak için çok çalışacağız.


AZERBAYCAN’A SELAM: Azerbaycan’daki gelişmeleri gördünüz ve sonunda Azerbaycan hamdolsun can Azerbaycan Ermenistan’ın işgalinde 28 yıldır olan topraklarını 44 günde onların işgalinden kurtardı. Şimdi de topraklarına yavaş yavaş dönmeye başlıyorlar. Burada Azerbaycanlı kardeşlerimize kardeş Kuzey Kıbrıs’tan selam gönderiyoruz. İnşallah en yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız buradan Azerbaycan’a bir ziyaret yapmak suretiyle bu adımı çok daha farklı bir duruma getirecektir. Bizler tek yürek, tek bilek olduğumuz müddetçe Allah’ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk, aşamayacağımız engel yoktur.”