Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Açık
18°C
Salı Açık
19°C
Çarşamba Açık
20°C

Fatih Erbakan Bursa’da  açıklamalarda buldundu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Almira Otel’de düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Fatih Erbakan Bursa’da  açıklamalarda buldundu
A+
A-

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Programa Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk,Yeniden Refah Partisi Marmara Bölge Sorumlusu Erhan Erdoğan,Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı, Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın ve teşkilat üyeleri katıldı.

Programda konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan,”Dün akşam Arnavutköy teşkilatımıza seçim aracımıza yapılan silahlı saldırı dolayısıyla. Teşkilatımıza, başta ilçe başkanımız, belediye başkan adayımız olmak üzere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu gibi yapılan saldırıları hangi partiye, kim tarafından yapılırsa yapılsın kınıyorum. Seçimin huzur ve barış atmosferi içerisinde gerçekleşmesini temenni ediyorum. Dün Eskişehir ve Kütahya’da programlarımızı gerçekleştirdik. Ondan önceki günlerde Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te on sekiz ilçede mitingler yaptık. Bugün de Bursa’mızda inşallah İnegöl’de, Kestel’de halkımızla bir araya geleceğiz.”dedi.

Genel Başkan Fatih Erbakan, “Tüm teşkilatlarımızla, son derece iddialı bir şekilde, heyecanlı bir şekilde devam ediyoruz. Ve inşallah çok ciddi sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz. Bu vesileyle sahada, arazide Türkiye’nin her köşesinde canla başla çalışan teşkilatız. Mensuplarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum, başarılar diliyorum. Tabii teşkilatlarımız ve bizler sahada ne görüyoruz? Meydanlar, sokaklar, caddeler, milletimiz Yeniden Refah diyor. Bunun en güzel örneklerini bugüne kadar yaptığımız çalışmaların her birinde gördük. On bin seçmeni olan ilçelerde üç binlik mitingler yaptık. Yüz bin seçmeni olan Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde on binlik miting yaptık. Yani bırakın üye sayısını, bırakın oy oranını, miting meydanına gelenler zaten seçmenin yüzde yirmisi yüzde otuzu muazzam bir ilgiyle karşı karşıyayız.”şeklinde konuştu.

Milletimiz Bir Değişim İstiyor

Fatih Erbakan,”Milletimiz sığınacak güvenli bir liman arıyor. Ve bunu da Yeniden Refah Partisi olarak görüyor. Bunun en önemli göstergelerinden bir tanesi üye sayılarımız. Eylül ayı başında iki yüz altmış binden başlayan üye sayısı artışı bugün itibariyle dört yüz yetmiş bine dayandı. Hızına biz dahi yetişemiyoruz. Sabah açıkladığımız rakam akşam güncelliğini yitirmiş oluyor. Günde iki bin beş yüz civarında zaman zaman iki bin beş yüzün üzerinde bir üye artış oluyor. Bu ayda yetmiş beş bin yapar. Bi senede bir milyon yapar. Şimdi biz inşallah seçime kadar beş yüz elli bini bulacağımıza inanıyoruz. Ve böylece Türkiye’nin üye sayısı bakımından en büyük üçüncü siyasi partisi olarak seçimlere gireceğiz. Ve bu tempoyla aylık yetmiş, seksen, yüz bin üye artışıyla gidersek ve inşallah gideceğiz. Seçimden sonra da üç, dört ay içerisinde bir milyonun hedefine ulaşmış olacağız. Meydanların, halkımızın muhatap olduğumuz kitlelerin bizlere olan teveccühü ve meydanların dili aslında resmi olarak burada da üye sayısıyla ortaya çıkıyor ve rüzgarının ne kadar güçlü olduğu ve ne kadar hızlı büyüdüğünü bu üye sayıları da ortaya koyuyor.

Bugün artık siyaset bilimciler, anket firmaları, sosyoloji ilmi  ve bizim dışımızdaki siyasiler, gazeteciler, televizyoncular gece gündüz diyorlar ki Yeniden Refah Partisi bu seçimlerde oyunu arttıracak tek parti olacak. Bu konuda mutabıklar. Ancak mutabık olamadıkları bir husus ikiye mi katlayacak, üçe mi katlayacak, dörde mi katlayacak oylarını? Bu konuda bir tartışma yaşanıyor. Bu seçimin yıldızının Yeniden Refah Partisi olacağını açık bir şekilde bizim dışımızdaki kesimler dahi ifade ediyorlar.

Yeniden Refah Partisi sıfır iki, sıfır üç oy alacak diyen bir anket firmasının iki gün önce yayınladığı ankette Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye geneli oy oranını yüzde yedi nokta iki gösteriyor. Yüzde sıfır üç derken yüzde üçe yakın oy aldığımız bir seçim yaşandı. Aynı anket firması bu sefer yüzde yedi nokta iki diyor. Dolayısıyla biz diyoruz ki inşallah Yeniden Refa Partimiz yüzde yirminin üzerinde oy alacak. Çok sayıda il ve ilçe belediyesini kazanacak. Ve inşallah Türkiye’de yeni bir dönemin başlamasını sağlayacak.”dedi.

Milletimiz Yeniden Refah Partisi’ne koşuyor

Erbakan, “Neden bu yükseliş oluyor? Neden bu rüzgar esiyor? Bunun bir iki sebebi milletimiz rantçı belediyecilik istemiyor. Kibirli, gururlu, halkla arasına mesafe koymuş, hakkı değil rantı üstün tutan, her köşede, her işte yeşil dolarları gören belediyenin bütçesini, israfla, lüksle, şatafatla, borca ve faize batıran üç liralık işleri on liraya iade eden adaletsiz, alın terinin emeği karşılığını vermeyen bu belediyecilik anlayışından artık milletimiz usanmış durumda.”ifadelerini kullandı.

Erbakan, “Yeniden Refah Partimizin milli kaynak paketlerinde önerdiği adımları takip ederek gelirlerinin alım gücünü ve refah seviyelerini artırmak gerekirdi. Bu yapılmadığı için Türkiye bugünkü bu sıkıntılı noktaya geldi. Bu hatalardan dönün, diye biz bu mücadeleyi başlattık. Ancak ne yazık ki, benzer hatalar devam ediyor ve bu yüzden bugün perişan bir durumdayız. Şimdi size bunları detaylı bir şekilde anlatmak istiyorum.”dedi.

Millet Ekonomik Krizi Gördüğünde Yeniden Refah Partisi’ne Yöneliyor

Erbakan,”Millet ekonomik krizi gördüğünde neden Yeniden Refah Partisi’ne yöneliyor? Çünkü insanlar, 1996 ve 1997’deki merhum Erbakan hocamızın başbakanlık dönemini hatırlıyor. İşçiye, memura, emekliye yüzde yüz, yüzde iki yüz Bağkur emeklisine yüzde üç yüz yirmi maaş zammı gibi adil uygulamaları hatırlıyorlar. Bu dönemde on bin lira maaş alan bir emeklinin maaşı bir ayda yüzde üç yüz yirmi artmıştı, yani kırk iki bin liraya çıkmıştı.

Bizim önerdiğimiz reçeteyle dev bütçe, havuz sistemi ve israfın önüne geçilmişti. Rantı engelleyerek kaynakları kesilmiş, borçsuz, zamsız ve vergisiz kaynak paketleriyle ekonomik kaynaklar oluşturulmuştu. O dönemde elde edilen milyarlarca dolar, faizden ve ranttan kurtarılmıştı. Bu refah döneminde bir emekli amca bize diyor ki, ‘Ya Allah Erbakan Hoca’dan razı olsun. Bugün aldığımız maaşı, on bin lira olanı, o dönemde aldığımız maaşa çevirdi.

İstanbul’da bir kebapçıda çalışan bir vatandaşımız ise, ‘Doksan altı ve doksan yedi döneminde aldığım maaşı artırarak anne-babam için bir ev satın almıştım. Ancak şu an aldığım maaşla memleketime bayramda bile gidemiyorum,’ diye yakınıyor.

Bu başarılar göz önünde bulunduğunda, neden bugün insanlar ekonomik krizle karşılaştıklarında Yeniden Refah Partisi’ne yöneliyor? Çünkü doksan altı ve doksan yedi döneminde yaşanan refahın izleri hala hafızalarda. İşte bu nedenle milletimiz, ekonomik sorunlar karşısında çözümü Yeniden Refah Partisi’nde arıyor.”ifadelerini kullandı.

Gazze’deki Dramatik Olaylar Halkın Vicdanını Sarsıyor

Erbakan, “Diğer bir konu ise, belediye seçimlerine odaklanmışken bile insanlar gece uyuyamıyor ve Gazze’deki dramatik olaylar halkın vicdanını sarsıyor. Ramazan ayında bile su, gıda, doğal gaz gibi temel ihtiyaçlar karşılanamıyor. İnsanlar sadece bomba yağmuru değil, açlık ve susuzlukla da mücadele ediyor. Bir yandan bu dramatik tabloya tanık olurken diğer yandan da ülkemizin İsrail ile ticaret yapmaya devam etmesi, halkın gözünde büyük bir çelişki oluşturuyor. Devlet olarak, millet olarak bu durum karşısında bu kadar aciz olabilir miyiz? Savaş olmasa bile en azından insani yardım koridorları oluşturabilir miyiz? Bu, şanlı bir milletin evlatları olarak, Osmanlı’nın torunları olarak bizim sorumluluğumuz değil mi?

Tüm bu sorular ve geçmişte yaşanan başarılar gösteriyor ki, Yeniden Refah Partisi’nin çözüm önerileri ve geçmişteki başarıları hala milletin umudu olmaya devam ediyor.”dedi.