DOLAR
32,2459
EURO
34,7981
ALTIN
2.436,94
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
19°C

Fransa’da grev var: İş bırakmada zirve yaşanıyor

Fransa’da grev var: İş bırakmada zirve yaşanıyor
A+
A-

Fransa’da petrol rafinerisi ve akaryakıt depolarında başlayan grevin ardından ulaştırma sektöründe çalışanlar ve öğretmenler daha fazla maaş talebiyle bugün iş bıraktı.

Fransa’da grev dalgası yayılıyor, enerji sektörünün ardından kamu çalışanları da iş bıraktı 

Ulusal Demiryolları İdaresi (SNCF) greve katılanların oranının yüzde 50 oranında olduğunu açıkladı. Bugün başta başkent Paris olmak üzere büyük kentlerde grevci işçiler gösteri yürüyüşü düzenleyecek.

Son grevler, mayıs ayında düzenlenen seçimlerde ikinci kez seçilen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un şu ana kadar en fazla başını ağrıtan sorunların başında geliyor. Bu arada hükümetin dün ülkedeki benzin istasyonlarındaki oluşan uzun kuyrukları gidermek için iki bölgede akaryakıt deposuna el koyma kararı, iktidarla sendikalar arasındaki gerginliğin yine tırmanmasına yol açtı.

Özellikle sol eğilimli CGT sendikası iktidarın bu kararına ateş püskürürken Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, geri adım atmayacaklarını belirterek, benzin istasyonlarının önündeki kuyruklar devam ettiği için daha fazla akaryakıt deposuna el konulabileceği uyarısında bulundu

Veran, “Maaşlarda artışla birlikte sendikalarla anlaşma sağlanmasına rağmen rafinerilerde grevin sürmesi normal bir durum değil, hükümet gerekirse daha fazla yerde el koyma kararı alabilir.” dedi.

ETİKETLER: ,