DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Gaziantep’te ”Deprem Master Planı” hazırlığı

Gaziantep’te ”Deprem Master Planı” hazırlığı
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli oluşturulan “Deprem Master Planı” Gaziantep modeliyle geliştirilerek şehirde meydana gelecek olası bir deprem durumunda haberleşme, ulaşım, barınma, yardım dağıtımı gibi zaruri ihtiyaçların yol haritası belirlenecek.

GAZİANTEP ( İGFA) – Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) iş birliğinde “Gaziantep İli Deprem Master Planı” çalışmalarına ilişkin protokol imza töreni gerçekleştirildi. Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Mehmet Gündüz, Elektrik Mühendisler Odası Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, Gaziantep İnşaatlar Mühendisi Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, Jeofizik Mühendisler Odası İl Temsilcisi Burhan Can Polat, Jeoloji Mühendisler Odası İl Temsilcisi Mehmet Tevfik Uygur, Gaziantep Makine Mühendisleri Odası Başkanı Aykut Kocalar ve Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Fatma Aslı Tezel katıldı.

PROJENİN AMACI TEDBİR

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanılan “Deprem Master Planı” projesi, Gaziantep Valiliğince görevlendirilecek kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan personeller ve sahada yer alacak mühendisler aracılığıyla geliştirilecek. Projenin öncelikli amacı; deprem öncesi kısa ve uzun vadeli tedbirleri belirlemek olacak, meslek odalarının katkılarıyla da öncelik verilmesi gereken çalışmalar detaylandırılarak son halini kazanacak.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep Modeli’nin birlikte iş yapma modeli olarak Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. 6 yıldan beri İnşaat Mühendisleri Odası ile deprem başlığını konuştuklarını hatırlatan Şahin, “Şimdi de Deprem Master Planı ile ilgili nelerin yapılacağına dair bir çalışma yürütüyoruz. Ardından TÜBİTAK’a gittik. Orada yapılmasını planladığımız çalışmanın çok daha büyük bir altyapı ile oluşturulduğunu gördük. TEKNOFEST, bize büyük bir fırsat verdi.  Deprem Master Planı ile önümüzü görmemiz gerekiyor. İslahiye- Nurdağı hattındaki deprem merkezinde nelerin olacağını bilemiyoruz. Kamu binalarının durumu hakkında toplanacak bilginin koordinasyonunu da Valimiz yapacak” dedi.

AFET RİSKİNİ AZALTMA YILI 2021

2021’in İçişleri Bakanlığı tarafından afet risklerini azaltma yılı olarak ilan edildiğini vurgulayan Gaziantep Valisi Davut Gül, protokolde herkesin çözümün bir parçası olduğu bir yöntem olduğunu söyledi