Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C

Gürsulu kadınlar yasal hakları konusunda bilinçlendi

Gürsulu kadınlar, kadınlara özel düzenlenen eğitimlerle bilinçleniyor.

Gürsulu kadınlar yasal hakları konusunda bilinçlendi

Gürsu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gürsu Kadınlar Lokali’nde düzenlenen seminer ve söyleşilerin bu haftaki konusu kadınların yasal hakları üzerine oldu.

Gürsu Belediyesi ve KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) iş birliğinde gerçekleştirilen programda, katılımcılar, Av. Hilal Uygan tarafından yapılan sunumda; kadının şiddet karşısında ve yaşaması muhtemel olumsuzluklarda sahip olduğu yasal haklar konularında bilgilendirildi.

“Gelecek nesilleri yetiştiren anneler olan kadınlarımızın kendilerini her alanda geliştirmeleri, toplumumuzun gelişmişlik seviyesinin de yükselmesi sonucunu doğuracaktır” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Toplumun her alanındaki varlıklarıyla, kalkınma hamlelerinde nişaneleri olan kadınlar, geleceğe şekil veren bakışlarıyla başımızın tacı. Onların ışığıyla geleceğimizi aydınlatmaları için, bu programlarımızla, sahip oldukları güce güç katmaya çalışıyoruz. Tüm kadınlarımızı her hafta düzenlediğimiz söyleşilere katılmaya bekliyoruz” dedi.

Söyleşi kapsamında sorular sorarak bilgi alan katılımcılar, çay eşliğinde yapılan sohbetlerde de bilgi alışverişinde bulunuyor.