DOLAR
32,3841
EURO
34,6882
ALTIN
2.409,30
BIST
10.111,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın 17. Genel Kurulu başladı

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin 17. Olağan Genel Kurul toplantısı başladı. Genel Kurulun ilk gününde şube faaliyetlerinin müzakeresi yapıldı. Pazar günü seçimlerde Cüneyt Taşkesen ve İlker Tokdemir yarışacak.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın 17. Genel Kurulu başladı
A+
A-

BAOB Yerleşkesi’nde Ufuk Ay’ın Divan Başkanlığında yapılan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin 17. Olağan Genel Kurul toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak, Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ve diğer akademik odaların başkanları yöneticileri katıldılar.  Seçimde Demokrat Harita Mühendisleri Grubu Başkan Adayı Cüneyt Taşkesen ve Çağdaş Demokrat Harita Mühendisleri Grubu Başkan Adayı İlker Tokdemir başkanlık için yarışacak.

Olağan Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Başar Bulut, görev dönemi boyunca en iyi şekilde çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Ülkede ilklerin şubesi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başka hiçbir ilde uygulanmayan hafriyat yönetimi projesini hayata geçirdik. Arsa ve arazi satışı konusunda yaşanan mağduriyetleri gidermek için ulusal alanda faaliyete geçirmeyi düşündüğümüz projemizi tamamladık. Odamıza bağlı mühendislerimizin özlük haklarını iyileştirme anlamında önemli adımlar attık” dedi.

Başkan Başar Bulut, Kamu mühendislerimizin özlük hakları ve mühendislik meslek kanunlarına ihtiyaç duyulduğunu hatırlatarak, “Gerek TMMOB’a bağlı bursa şubeleri gerekse HKMO bursa şubesi olarak çalışmalar yapıp, TBMM de meslektaş milletvekillerimiz ve parti üst yönetim milletvekilleri ile görüşmeler yapılarak ilk ağızdan sorunlar ve çözüm önerilerini aktardık. Gayemiz ve gayretimiz sizlerin yaşam konforunu artırmak, mesleğimizin itibarını ve tanınırlığını artırmak, meslektaşlarımızın saygınlığını daha da üst düzeye çıkarmaktır” diye konuştu.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak amaçlarının her zaman mühendislerin layık olduğu yere taşımak olduğunu söyleyen Başkan Başar Bulut, hizmet kalitesinin artırılarak meslek saygınlığının artacağına inandığını ifade etti. Başkan Başar Bulut, görev süresinin artık tamamlandığını belirterek” Yeni seçilecek Başkanımıza ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Odamızın ilk kurulduğunda 200 olan üye sayımız şu an bin 200 oldu. Üye sayımızın daha da artarak çok başarılı işlere imza atacaklarına inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, olağan genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek seçimde başkanlık için mücadele edecek adaylara başarılar diledi. Başkan Aktaş, şehirlerin ileriye taşınması için akademik odaların önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, “Bursa’nın ciddi avantajlarının yanı sıra dezavantajları da oldukça fazla. Bursa’mızın daha iyi yerlere gelmesi adına yerel yönetimlerle akademik odaların ortak çalışabilmesi oldukça önemli. Şehrimizi istenilen seviyenin üzerine çıkarmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde görüşlerini belirtti.

YENİ YÖNETİM PAZAR GÜNÜ BELİRLENECEK

Yapılan konuşmalardan sonra 16. Dönem Çalışma Raporunun görüşülerek karara bağlanmasının ardından Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin 17. Dönem Çalışma İlkeleri belirlendi. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin Genel Kurul toplantısında, Şube Yönetim Kurulu’nun, Denetleme Kurulu’nun, Soruşturma ve Uzlaşma Komisyonu’nun asıl ve yedek üyeleriyle Oda Genel Kurul Delegelerinin belirleneceği seçimler Pazar günü gerçekleştirilecek. Seçimde Demokrat Harita Mühendisleri Grubu Başkan Adayı Cüneyt Taşkesen ve Çağdaş Demokrat Harita Mühendisleri Grubu Başkan Adayı İlker Tokdemir başkanlık için mücadele edecek.