DOLAR
32,2917
EURO
34,6648
ALTIN
2.404,28
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Hatay’ın meşhur mandalinası Nilüfer’de satışa sunuldu

Nilüfer Belediyesi, depremden zarar gören Hatay mandalina üreticilerine destek olmak için harekete geçti.

Hatay’ın meşhur mandalinası Nilüfer’de satışa sunuldu
A+
A-

Hatay’ın Samandağ ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen depremden sonra zor günler geçiren mandalina üreticilerine Nilüfer Belediyesi’nden destek geldi. Nilüfer Belediyesi, Samandağ Belediyesi’nin iştiraki olan S.S. Samandağ İlçe Merkezi ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üreticilerinden yaklaşık 10 ton mandalina satın aldı. Ürünlerin satılacağını öğrenen üreticiler büyük heyecanla mandalinaları topladı. Üreticinin bahçeden toplayıp kamyona yüklediği mandalinalar doğrudan vatandaşa ulaşması için Bursa’ya getirildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer’de olduğu gibi Hataylı üreticinin de yanında olduklarını belirterek, “6 Şubat’tan bu yana her zaman depremzedelerin yanında olmak için çabaladık. Konteyner kent kurduk, aşevi kurduk, anaokulu açtık. Şimdi de Hataylı mandalina üreticisinin feryadına bir nebze de olsak cevap verebiliyorsak ne mutlu bize. Biz her zaman tarımsal üretimden yanayız. Üretimin öneminin farkında olan bir belediye olarak bu konuda çiftçiye elimizden gelen desteği sağlamaya çalışacağız. Ayrıca üreticiden aldığımız mandalinaları doğrudan halka sunarak aslında Bursalılara da Hatay’ın meşhur mandalinasına aracısız ulaşma imkanı sağladık. Gelen tepkilerden görüyoruz ki Bursalılar da bu desteğimizden memnun kaldı. Biz mandalina ağaçta olduğu sürece alıp desteğimizi sürdürmek istiyoruz. Bu konuda Bursa’daki akademik odalar, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve sanayiciler de bize destek oldu. Aldığımız mandalinaların büyük kısmını bu kuruluşlar alarak çalışanlarına ve çocuklara dağıttı. İş birliğinin en güzelini Nilüfer’de yaşadık, dilerim devamı gelir” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin girişimiyle Bursa’ya getirilen mandalinalar, üreticiden alıp doğrudan halka sağlıklı gıdalar ulaştıran NİLKOOP bünyesindeki Nilüfer Bostan Satış Noktalarında satışa sunuldu. Konuya duyarlı olan akademik odalar, iş insanları, sivil toplum örgütleri ve sendikalar Samandağlı mandalina üreticilerine destek amacıyla toplu alım yaptılar. Büyük ilgi gören mandalinalar bir günde tükenirken, yeni kamyonların yola çıkması için çalışmalar başladı. Doğrudan üreticiden gelen mandalinaya ulaşan Bursalılar, dolaylı da olsa depremzedelere yardım ettikleri için memnun.

Hatay’da daha tonlarca mandalinanın tüketiciye ulaşmayı beklediğini söyleyen Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Öner Bakımcı, “Nilüfer Belediyesi’nin bu desteği çok önemli. Diğer belediyeler de böyle bir destek sağlarsa bir ticaret ağı oluşur ve Hataylı mandalina üreticisi zarar etmekten kurtulur. Belediyelere sesleniyoruz, elinizi uzatın, kooperatiflerle ilişki kurmamıza yardımcı olun. Hiç bu kadar zor duruma düşmemiştik. Bu durum öyle bir durum ki sınanıyoruz, aslında bütün insanların vicdanı sınanıyor. Binalarımız yıkıldı ama umutlarımız var. Bize elini uzatanları asla unutmayacağız” dedi.