Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

‘Yalın Belediyecilik’ Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ödül getirdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yalın Belediyecilik’ uygulaması, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği tarafından ‘Geleceğin İş Yaşamında Değer Yaratmak’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

‘Yalın Belediyecilik’ Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ödül getirdi
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, var olan kaynakların en etkin şekilde kullanılarak en verimli hizmetin sunulabilmesi amacıyla, 2020 yılında ‘Yalın Belediyecilik’ uygulamasını başlattı. Türkiye’de yerel yönetimlere örnek olarak başlatılan uygulamayla, birçok alanda verim arttırılıp iyileşme sağlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu uygulamasıyla Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından düzenlenen ‘İnsana Değer Ödülleri’ töreninde ‘Geleceğin İş Yaşamında Değer Yaratmak’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Yalın Belediyecilik’ uygulamasıyla, belediyenin tüm birimlerinde süreçleri analiz ederek, gereksiz iş yüklerini ve maliyetleri azaltmayı, kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamayı ve vatandaş memnuniyetini artırmayı hedefliyor.

Uygulama kapsamında yapılan çalışmalarla, birçok alanda önemli iyileşmeler sağlandı. Örneğin, belediyenin tüm birimlerinde kullanılan evrak ve dosya sayısı yüzde 50 azaltıldı. Bu sayede, kâğıt ve toner gibi sarf malzemelerinden tasarruf sağlandı. Ayrıca, belediyenin tüm birimlerinde iş süreçleri yeniden tasarlanarak, gereksiz işlemler ortadan kaldırıldı. Bu sayede, iş gücü ve zaman tasarrufu sağlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yalın Belediyecilik’ uygulaması kapsamında yaptığı çalışmalar, belediyenin genel bütçesine de önemli katkı sağladı. Tüm bu iyileştirmelerle birlikte, yatırımların genel bütçedeki oranı 2022 yılı sonu itibariyle yüzde 42’ye yükseldi.

Türkiye’ye örnek olan ‘Yalın Belediyecilik’ uygulamasıyla, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından bu sene 15’incisi düzenlenen ‘İnsana Değer Ödülleri’ töreninde ‘Geleceğin İş Yaşamında Değer Yaratmak’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

Raffles İstanbul’da düzenlenen törende, Bursa Büyükşehir Belediyesi adına ödülü Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız aldı.

Ödülün tebrik edilmesi ve önemine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı törende, Fethi Yıldız, ‘Yalın Belediyecilik’ uygulamasının, belediyenin kaynaklarını daha verimli kullanmasına ve vatandaş memnuniyetini artırmasına önemli katkı sağladığını söyledi. Yıldız, “Bu ödül, bizim için çok önemli. Çalışmalarımızın takdir edilmesi, bizleri daha da motive ediyor. Bu ödülü, tüm çalışma arkadaşlarım ve bizlere destek olan herkesle paylaşıyorum” dedi.