DOLAR
32,2774
EURO
34,8230
ALTIN
2.434,36
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İnegöl, oryantiringde dünya şampiyonu ağırladı

İnegöl, oryantiringde dünya şampiyonu ağırladı

İnegöl Belediyesi’nin Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) ev sahipliğinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen DOSTUM Cup Oryantiring Şampiyonası, 25 farklı ilden 50 spor kulübünün ve toplamda 520 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. 2 gün süren şampiyonada, Dünya Şampiyonu Rus sporcu Valentin Novikov da yer aldı.

Kazancı bölgesindeki birinci gün yarışmaları ve İshakpaşa Camii civarında yapılan ikinci gün yarışmaları, büyük çekişmeye sahne oldu. Farklı kategorilerde dereceye giren sporculara ödülleri, İnegöl Kent Müzesinde düzenlenen törende verildi.

Törende konuşan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu, İnegöl’ün oryantiring sporunda lokomotif olan şehirlerden biri olduğunu belirtti. Çolakoğlu, “İnegöl Belediyesi’nin bu spora verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu doğrultuda ülkemizde uluslararası yarışların arttırılması da hedeflerimizden biri. İnegöl’de DOSTUM Cup ile bunun bir adımı atıldı ve sürekli hale de getirildi. Bu organizasyonların artarak devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Yarışmaya katılan, destek veren, burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. 2 gün süren ve çok kıyasıya mücadelenin geçtiği bir organizasyon oldu. İnegöl Belediye Spor Kulübü olarak bizler de burada 45 sporcumuzla yerimizi aldık. Tabi aramızda aynı zamanda yurt dışından da misafirlerimiz var. Dünya Şampiyonu Rus sporcu Valentin Novikov da DOSTUM Cup’ta mücadele eden yarışmacılardan biri. Bu yarışma aynı zamanda ülke puanı verilen önemli bir yarışma. Farklı farklı kategorilerde dereceye giren, ödül almaya hak kazanan tüm yarışmacılarımızın hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Başkan Taban, gençlere ve sporculara yönelik yatırımların devam edeceğini de kaydederek, “Bizler İnegöl Belediyesi olarak gençlerimize, sporcularımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz. Zira İnegöl’ümüzde sadece 70 bin öğrencimiz var. Yaklaşık 130-140 bin gibi genç nüfus potansiyelimiz var” açıklamalarında bulundu.