DOLAR
32,3825
EURO
34,7428
ALTIN
2.398,51
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

İnegöl’de 3. Küçükbaş Hayvancılık Festivali başladı

İnegöl’de 3. Küçükbaş Hayvancılık Festivali başladı

İnegöl, 3. Küçükbaş Hayvancılık Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.

İnegöl Belediyesi, İnegöl Küçükbaş Hayvan Üreticileri Derneği, Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu ve İnegöl Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Derneği iş birliğinde 3. Küçükbaş Hayvancılık Festivali’ni düzenledi. 3 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından misafirler ağırlayacak festival, İnegöl Alanyurt Kapalı Pazar Alanı’nda başladı.

Festivale Türkiye’nin farklı şehirlerinden 55 firma ve 80 yetiştirici ile 250 adet kafesli tavuk yetiştiricisi katıldı. Yurt dışından ise Hollanda, Fransa, İngiltere, Slovakya, Macaristan, Çekya ve Bulgaristan’dan üreticiler festivale katıldı.

Festival kapsamında ırklar arası damızlık koç güzellik yarışması, uluslararası yerli tavuk ırkları yarışması, üniversitelerden gelen alanında uzman akademisyenlerin bilgilendirme seminerleri düzenlenecek. Ayrıca festivalde küçükbaş hayvancılıkla ilgili yeni teknolojiler de tanıtılacak.

Başkan Taban: “Hayvancılık hem şehrimizde hem ülkemizde güçlenerek devam etmeli”

Açılış töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün Küçükbaş Hayvancılık Festivalimizin 3’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bir derdimiz var, şehirlerimizin yerel unsurlarını, yerel gücünü ortaya çıkarmak. Şehirler gücünü kendi merkezinden alıyor. Burada tarım gücümüz, hayvancılık gücümüz, turizm gücümüz, sanayi gücümüz, insan gücümüz, ne varsa bunları önce keşfetmemiz gerekiyordu. Her birine bizler detay detay çalıştık. Bugün gerçekleştirdiğimiz hayvancılık kısmını da çok kıymetli Küçükbaş Hayvan Üreticileri Derneği Başkanımız ve yönetimiyle hayata geçirmiş olduk. Bizler de Kırsal Kalkınma Müdürlüğümüz ile İnegöl’e dair neler yapabiliriz, bunları çalıştığımızda bu organizasyonun çok önemli olduğunu gördük. Hayvancılığın hem şehrimizde hem ülkemizde güçlenerek devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

İl Tarım Müdürü Acar: “Festival, kıvırcık ırkının tanıtılması ve yaygınlaştırılmasında önemli katkı sağlayacak”

İl Tarım Müdürü İbrahim Acar da festivalin kıvırcık ırkının tanıtılması ve yaygınlaştırılmasında önemli katkı sağlayacağını belirterek, “Aynı zamanda sektör paydaşlarını bir araya getirerek hem sektörün gelişmesi hem de küçükbaş hayvancılığın ve küçükbaş hayvan etinin yaygınlaştırılmasında bir katkı sunacaktır” dedi.

CHP Milletvekili Sarıbal: “Festivalimizin ufuk açmasını ve ülkemize fayda sağlamasını diliyorum”

Açılışta yer alan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da festivalin hayırlı olmasını temenni ederek, “Festivalimizin ufuk açmasını ve ülkemize fayda sağlamasını diliyorum” dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de “Hayvancılık bizim için hayati ve stratejik konularından biridir” diye konuştu.

Festival 3 gün boyunca devam edecek. Festival kapsamındaki etkinliklere katılım ücretsiz.

ETİKETLER: