DOLAR
32,3891
EURO
34,6186
ALTIN
2.389,28
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

İnegöl’de Ertuğrulgazi Camisi ibadete açıldı

İnegöl’de Ertuğrulgazi Camisi ibadete açıldı

İnegöl’de yapımına 2019 yılında başlanan Ertuğrulgazi Camisi, hayırseverlerin ve yerel idarenin desteğiyle tamamlanarak ibadete açıldı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Akbaşlar Mahallesinde yapımına 2019 yılında başlanan Ertuğrulgazi Camisi, yerel idarenin ve hayırseverlerin desteğiyle tamamlanarak ibadete açıldı.

Cami, 12.30’da düzenlenen törenle dualarla açıldı. Törene, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri ile ilçe halkı katıldı.

Caminin yapımında İnegöl Belediyesi de katkıda bulundu

Toplamda 3,5 milyon TL’ye mal olan Ertuğrulgazi Camisinin yapımında İnegöl Belediyesi de; 150 metre uzunluğundan 500 m2 taş duvar yapımı, cami bahçesinde 1000 ton toprak kaldırılıp 550 ton dolgu serilerek zemin iyileştirmesi, caminin alt tarafına, çıkan malzemeler ile dolgu yapılarak otopark alanı oluşturulması ve cami bahçesinde 1500 metrekare alanda parke taşı kaplaması yaptı.

Emeği geçenlere teşekkür

Açılış töreninde konuşan Akbaşlar köyü muhtarı Eyüp Arslan, cami yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, Kaymakamımız Eren Arslan’a, İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban’a ve İnegöl Müftümüz İsmail Hatipoğlu’na teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere maddi manevi desteklerde bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

Camiler İslam kültürünün gönüllere işlendiği ulvi mekanlardır

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da camilerin İslam kültürünün gönüllere işlendiği ulvi mekanlar olduğunu belirterek, “Camiler bizim ruhumuzu, bedenimizi terbiye eden, olgunlaştıran, İslam kültürünün gönüllere işendiği ulvi mekanlardır. Biz camilerimize çok kıymet veririz Türk toplumu olarak. Camilerimizin tamiratına, tadilatına önem veririz. Camileri sadece dini vazifelerimizi yerine getirdiğimiz mekanlar olarak görmeyin. İnşallah bu güzel mekandan çocuklarımız istifade edecek kuran kurslarına gelerek, büyüklerimiz istifade edecek, kadınlarımız istifade edecek… Konum itibariyle de camimiz çok güzel bir yerde. Ne mutlu dünyada bu tip eserler bırakanlara. Emek ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Allah sayılarını arttırsın” ifadelerini kullandı.

Camiler bizim hayatımızın merkezidir

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ise camilerin hayatımızın merkezinde olduğunu belirterek, “Camiler bizim hayatımızın merkezindedir, kültürümüzün merkezidir. Şehirlerimizin merkezleri camilerimizdir. Önce camiler yapılıp sonra etrafına şehirler inşa edilmiştir. Böyle hayırlı işler nasıl hayata geçer; önce niyet, sonra samimiyet, sonra gayret ve iş birliği en son da para. Bu güzel manevi ve milli değerimizin mührü olan camimizi buraya konduran herkese teşekkür ediyorum. Bunları yapmak kadar aslına uygun olarak kullanıp içini doldurmak da bir o kadar kıymetli. Camimiz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.