DOLAR
32,3616
EURO
34,7772
ALTIN
2.401,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

İnegöl’e 390 Araçlık Otopark Kazandıracak İki Dev Proje

İnegöl’e 390 Araçlık Otopark Kazandıracak İki Dev Proje

İnegöl Belediyesi, şehrin merkezinde hayata geçirdiği iki dev projeyle İnegöl’ün çehresini değiştiriyor.

Yeni Kent Meydanı ve Yaşam Alanı ile Merkez Park projeleri, şehrin merkezine katacakları görsel değerin yanı sıra, her iki projede yer alan toplam 390 araçlık otoparkla da parklanma ve trafik sorununa ilaç olacak.

Şehir Merkezi 390 Araçlık Otoparkla Nefes Alacak

İnegöl Belediyesi’nin iki vizyon projesiyle birlikte şehir merkezi 390 araçlık otoparka kavuşacak. Trafik ve parklanma yoğunluğunun her geçen gün arttığı günümüzde, atılacak bu adımla şehir merkezi nefes almış olacak. Otoparklar günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dizayn edilirken, kapalı ve açık olarak planlanan otoparkların kapalı bölümleri içerisinde elektrikli araç dolum alanları da yer alıyor.

Başkan Taban: “İnegöl’ümüze Modern ve Örnek Bir Meydan Kazandırdık”

Şehrin merkezini yeniden dizayn edecek projelere ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, kısa süre içerisinde hizmete açılacak her iki alanın da İnegöl için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Başkan Taban, “Yeni Kent Meydanı ve Yaşam Alanı ile Merkez Park projeleri hem üzerinde bulunan alanlarla şehrin değerine değer katacak hem de otoparklarıyla bu alanda önemli bir açığı kapatmış olacak. Kent Meydanı ve Yaşam Alanı 7/24 yaşayan, her yaştan vatandaşımızın faydalanacağı bir merkez olacak. Burada belediyemizin hizmet binası da yer alacak. Ancak projenin büyük çoğunluğu sosyal alanlardan oluşuyor. Merkez Park ile de bütünleştiğinde İnegöl’ümüz modern, örnek bir meydana ve şehir merkezine kavuşmuş olacak. Sembol bir meydan ortaya çıkacak burada” dedi.

En Büyük Kazanım Otoparklar

Özellikle projelerin otopark bölümlerinin merkezdeki trafiği ve parklanma sorununu giderecek ölçüde olduğunu kaydeden Alper Taban, “Bir yanda Yeni Kent Meydanı ve Yaşam Alanı ile üzerinde İnegöl’e yakışacak tesisler, bir yanda yeşil meydan olarak ifade ettiğimiz, İnegöl’ün doğasını da yansıtan ve merkezde bu özelliği temsil eden, sosyal alanlarıyla şehrin yeni buluşma noktası Merkez Park… Üzeri ayrı bir değer olacak bu iki projemizin altını da en büyük ihtiyaçlarımızdan biri olan otoparklar ile donattık. Her iki meydanın da altı otopark olarak düzenlendi. Şehrin merkezinde çoğunluğu kapalı otopark olmak üzere toplamda 390 araçlık otopark kazanmış olacağız. Bu adım, aynı zamanda İnegöl’ümüzün merkezine nefes aldıracak. Projelerdeki en büyük kazanımın 390 araçlık otopark alanları olduğunu ifade edebilirim” diye konuştu.