Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İsrailli Bakan’dan skandal açıklama: Gazze’ye girmesi gereken tek şey yüzlerce ton patlayıcı

İsrailli Bakan’dan skandal açıklama: Gazze’ye girmesi gereken tek şey yüzlerce ton patlayıcı
A+
A-

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki bir hastaneye düzenlediği füze saldırısında en az 500 kişi hayatını kaybederken, katliamın ardından İsrail Bakanı Itamar Ben-Gvir skandal bir açıklama yaptı. Ben-Gvir, “Hamas elindeki rehineleri serbest bırakmadığı sürece Gazze’ye girmesi gereken tek şey, bir gram insani yardım değil, Hava Kuvvetleri’nden yüzlerce ton patlayıcıdır.” dedi.

7 Ekim’den Gazze Şeridi’nde sivilleri bombalarla vuran İsrail, bir kez daha katliam yaptı. İsrail ordusuna ait uçaklar, Gazze Şeridi’ndeki El-Mamedani Hastanesi’ni füzelerle vurdu. Kanlı olayda en az 500 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

“GAZZE’YE GİRMESİ GEREKEN TEK ŞEY YÜZLERCE TON PATLAYICI”

Katliamın ardından İsrail’in sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir skandal bir açıklama yaptı. Ben-Gvir açıklamasında, “Hamas elindeki rehineleri serbest bırakmadığı sürece Gazze’ye girmesi gereken tek şey, bir gram insani yardım değil, Hava Kuvvetleri’nden yüzlerce ton patlayıcıdır.” ifadelerini kullandı.

“5 HASTANENİN BOŞALTILMASI KONUSUNDA UYARMIŞTIK”

İsrail ordusundan bir sözcü de yaptığı açıklamada, “Saldırıyı biz mi yaptık bilmiyoruz. Hamas çok fazla yalan haber üretiyor. Henüz konuşmak için çok erken.” ifadelerini kullandı. Daha sonra bir açıklama daha yapan sözcü, “”Hamas’ın sığınak olarak kullanmaması için Ahli Hastanesi ve diğer 5 hastanenin boşaltılması konusunda uyarmıştık.” dedi.

ETİKETLER: , , ,