DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Kaya’dan kampüs giriş ücretine sert tepki

İYİ Parti Bursa İl Başkanı İsmail Kaya, Uludağ Üniversitesi kampüsüne ücretli giriş uygulamasına tepki gösterdi. Kaya, uygulamanın sadece öğrencileri değil, halkın tüm kesimlerini doğrudan etkilediğini belirterek, kararın kamusal eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim hakkına aykırı olduğunu söyledi.

Giriş: 04.10.2025 14:35
Paylaş
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Kaya’dan kampüs giriş ücretine sert tepki

Kaya, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin sadece Bursa’nın değil, bölge illerinin de sağlık yükünü taşıyan önemli bir merkez olduğunu vurguladı. “Kanser ve diyaliz hastaları başta olmak üzere, düzenli tedavi ve kontrol amacıyla kampüse sık girip çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız, her girişte ücret ödemek zorunda bırakılmaktadır. Bu vicdani ve insani olarak kabul edilemez” dedi.

Başkan Kaya, uygulamanın sürekli tedavi gören hastalara ve yakınlarına zulüm olduğunu, ekonomik engellerin sağlık hizmetlerine erişimi zorlaştırdığını ifade etti. Ayrıca kampüsün sosyal ve kültürel alan olarak halkın kullanımına açık olması gerektiğini vurgulayan Kaya, şunları söyledi:

  • “Üniversite kapılarına ücretli geçiş turnikeleri koymak, bilimin, eğitimin ve kamusal alanların ticarileştirilmesi anlamına gelir.”

  • “Ücretli giriş uygulaması, öğrencilerin sosyal ilişkilerini kısıtlamakta, üniversiteyi yalnızca belli kesimlerin erişebileceği bir alan hâline getirmektedir.”

  • “Eğitim anayasal bir haktır ve üniversiteler toplumun tüm bireylerine açık olmalıdır. Bu uygulama kamusal eğitimin ticarileştirilmesidir.”

Kaya, otoparkların makul şartlarla ücretli olmasının kabul edilebileceğini, ancak kampüse giren araçlara kısa süreli ücretsiz geçişten sonra saat başı 50 TL alınmasının mantıksız olduğunu belirtti.

Son olarak İYİ Parti İl Başkanı, “Bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmelidir. Başta hastalar, öğrenciler ve halk olmak üzere kampüse gelen herkes için girişler ücretsiz olmalıdır. Sağlık ve eğitim hakları parayla satılamaz. Üniversiteler halkındır, halkın kalacak!” dedi.

Yorumlar

Haber Arama