Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı, Cumhuriyetin 100. Yılını coşkuyla kutladı

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı, Cumhuriyetin 100. Yılını coşkuyla kutladı
A+
A-

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı, Cumhuriyetin 100. Yılını, Orhangazi Parkı’ndan başlayıp Heykel Atatürk Anıtı’nda son bulan yürüyüş ve 100 metrelik bayrak açarak kutladı.

İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ve Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun da katıldığı yürüyüşe, partililer ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yürüyüş sonrası Heykel Atatürk Anıtı’nda düzenlenen programda konuşan Dr. Mehmet Hasanoğlu, Cumhuriyet’in milletin bayram olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizi, evlerimizi, barlarımızı, dükkanlarımızı, işyerlerimizi, caddelerimizi, sokaklarımızı ay yıldızlı bayraklarla donatan milletimiz de gereğini yaptı. İşte buradayız, alandayız, sahadayız ve 100 yıllık şanlı Cumhuriyetimiz için gereğini yapıyoruz” dedi.

Cumhuriyetin, millet iradesini esas alan yönetim şekli olduğunu vurgulayan Hasanoğlu, “Cumhuriyetimiz, milletimizin kendi kendini özgürce yönetebileceği bir yönetim şeklidir. Bu nedenle, her zaman korumaya, kollamaya ve savunmaya kararlıyız” diye konuştu.

Cumhuriyetin önemine vurgu yapan Hasanoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyada öyle olaylar oluyor, öyle hadiseler yaşanıyor ki; tam yüz yıl önce ortaya konan millet iradesini esas alan yönetim şekline sahip olmamızın, ne denli büyük bir nimet olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. Böylesine muhteşem bir öngörüyü ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar şükran ve minnet duygularıyla ansak azdır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin layıkıyla kutlanmadığını söyleyen Hasanoğlu, “Bugün bu ülkeyi yönetenler, Cumhuriyetimizin 100. Yılını layık olduğu gibi kutlamayışlarına hiç şaşırmıyoruz. Onlar ki; Cumhuriyetle sorunları olduklarını artık hiç saklama gereği bile duymuyorlar. Atatürk’ün adını anmaktan imtina ettiklerini, Cuma hutbelerinde bir duayı bile çok gördüklerini, ülkemizin sahip olduğu Cumhuriyet değerlerini bir bir elden çıkardıklarını artık dost da düşman da çok iyi biliyor” dedi.

Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yılı’nın hepimize kutlu ve mutlu olmasını dileyen Hasanoğlu, “Büyük Atatürk’ün dediği gibi ilelebet payidar kalacak olan Cumhuriyetimizin 100. Yılını hep birlikte onurla, gururla, coşkuyla kutlamaya da devam edeceğiz” diye konuştu.