DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İznik’te Atatürk’ü Anma Töreni

İznik’te Atatürk’ü Anma Töreni

İznik’te, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yılı, düzenlenen törenle anıldı.

İlk tören, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı Recai Karal ve Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İkinci tören, İznik Belediyesi Şehit Piyade Komando Çavuş Fehmi Barçın Gençlik ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. İznik Kılıçaslan Ortaokulu tarafından hazırlanan törene İznik Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından İznik Kılıçaslan Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma, film gösterimi, şiirler ve Oratoryo Gösterisi sunuldu.

Programda konuşan İznik Kaymakamı Recai Karal, “Atatürk, sadece bir lider değil, aynı zamanda bir fikir adamıdır. O, çağdaş Türkiye’nin kurucusu ve modernleşmesinin mimarı olmuştur. Onun sayesinde, ülkemiz çağdaş bir devlet haline gelmiştir. Atatürk’ün ilke ve devrimlerini her zaman yaşatmak ve korumak hepimizin görevidir.” dedi.

Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ise, “Atatürk, ülkemizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için büyük mücadeleler vermiştir. Onun sayesinde, ülkemiz bugün güçlü bir devlet haline gelmiştir. Bizler, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini her zaman rehber edinmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Program, protokol üyelerinin İznik Kılıçaslan Ortaokulu’nu hazırladıkları program dolayısıyla tebrik etmesiyle sona erdi.