Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İZNİK’TE ATIK PİLLER TİYATRO BİLETİNE DÖNÜŞÜYOR

İZNİK’TE ATIK PİLLER TİYATRO BİLETİNE DÖNÜŞÜYOR
A+
A-

İznik Belediyesi gerçekleştirdiği Sıfır Atık Projesiyle atık pilleri tiyatro biletine dönüştürüyor.

Yaşanabilir bir dünya için Sıfır Atık projesinin önemine dikkat çeken İznik Belediyesi bu alanda farkındalık yaratacak bir projeye imza attı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında gerçekleşecek tiyatrolara İznik Belediyesi tarafından atık pil getirene tiyatro bileti veriliyor.

İlk tiyatro etkinliği 4 Mart Cuma akşamı Necip Fazıl Kısakürek’in kaleme aldığı  ‘’Bir Adam Yaratmak’’ adlı yetişkin oyunuyla gerçekleşecek. Bilet alan vatandaşların ulaşımı da yine İznik Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor.

Bu süreçte atık pillerini İznik Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğüne getiren vatandaşlar tiyatro biletini alıyor.Konuyla ilgili açıklama yapan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta “Sıfır Atık Projesi” her alanda üzerinde titizlikle durduğumuz, yaşanılabilir bir dünya için büyük önem arz etmekte. Bununla ilgili her alanda farkındalık çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunlardan biri de atık pillerin tiyatro biletine dönüşmesi. Bu kapsamda belediyemize atık pillerini getiren hemşehrilerimize tiyatro biletlerini veriyoruz. Aynı zamanda tiyatroya ulaşımlarını da yine sağlıyoruz.” diye konuştu.

“1 PİL 4 METREKÜP TOĞRAĞI ZEHİRLİYOR”

İlk etapta vatandaşlar bu proje kapsamında bir haftada toplam 1500 atık pili İznik Belediyesi’ne getirdiler. 1 kalem pil 4 metreküp toprağı zehirli hale getirmekte ve zehirlenen toprakta üretim yapılamaz hale gelmektedir. Bu kapsamda yapılan çalışma ile bir haftada toplanan 1500 atık pil ile 6.000 metreküp toprak zehirlenmekten kurtuldu.  

ETİKETLER: