Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Memur-Sen Bursa’dan İsrail’e sert tepki

Memur-Sen Bursa’dan İsrail’e sert tepki
A+
A-

Taha Tütüncü

Memur-Sen Bursa Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen Filistin’e destek etkinliğinde, İsrail’in soykırımcı ve terörist olduğu vurgulandı.

Etkinliğe Türk bayrağı ve Filistin bayrağı taşıyan 7’den 70’e herkes katıldı. Etkinlik içinde tekbirler getirilirken, İsrail’in insanlık dışı hareketleri lanetlendi.

Etkinlikte konuşan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Ramazan Acar, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırıları “soykırım” olarak nitelendirdi. Acar, “Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var. İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. Bu rejime karşı direnen bir avuç insan, bugün bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor. Filistin’de can pazarı kurulmuş. Gazze’de çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor, insanlık ölüyor. Biz biliyoruz, Filistin’de kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor.” dedi.

Acar, İsrail’in vahşetine karşı uluslararası toplumun sessizliğini de eleştirdi. Acar, “Sözün bittiği yerdeyiz. Bu zulüm bütün dünyayı saracak. O uçak gemilerinin bölgeye sadece İsrail’e destek için gelmediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bütün hesaplar İsrail’in bölgesel planları ve güvenliği için. Güvenlik güçlerimizin Suriye’deki haklı operasyonlarından rahatsız olmaları da bundan. Emperyalistlere güçlü bir sesle altını çizerek ifade etmek isteriz ki; daha çok rahatsız olacaksınız!” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Filistin halkı için yapılar dualar ardından getirilen tekbirlerle sona erdi.