DOLAR
32,4106
EURO
34,8203
ALTIN
2.399,59
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Mudanya Üniversitesi’nde kız öğrencilere kariyer koçluğu desteği sağlanacak

Mudanya Üniversitesi’nde kız öğrencilere kariyer koçluğu desteği sağlanacak
A+
A-

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), gönüllü üyelerinin proje eğitimlerinden geçerek kız öğrencilere kariyer koçluğu desteği sağladıkları, 16 yıldır sürdürdükleri “Noktalama Projesi”ni Mudanya Üniversitesi’nde de uygulamaya başlayacak. BUİKAD ile Mudanya Üniversitesi bu konuda bir işbirliği protokolü imzaladı. 

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Zuhal Aslı Saka ve Nazan Akıncı ile Genel Sekreter Gülnur Algül’den oluşan heyet, Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun’u ziyaret etti.

Ziyarette derneğin proje ve çalışmalarıyla ile ilgili bilgiler veren BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, ilk olarak 2007 yılında hayata geçirilen “Noktalama Projesi” kapsamında,  Noktalama Projesi lideri ve eğitmen koçu Özlem Baş Bayraktar’dan koçluk eğitimleri alan gönüllü üyelerin, üniversitelerin 3. ve 4. sınıf kız öğrencilerine kariyer koçluğu yaptıklarını kaydetti.

BUİKAD üyelerinin projede gönüllü olarak görev aldıklarını, kız öğrencilere proje döneminde 8-10 seans kariyer koçluğu hizmeti verdiklerini kaydeden Şençayır, “Noktalama Projesi kapsamında iş yaşamıyla ilgili konularda, konusunun uzmanı BUİKAD üyeleri tarafından öğrencilere eğitimler veriliyor. Bugüne kadar BUİKAD üyelerinin yüzde 60’ının koçluk yaptığı Noktalama Projesi ile 500’ün üzerinde kız öğrencinin hayatına dokunuldu” dedi.

Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun ise, üniversitelerin iş dünyası ile iç içe çalışması gereken kurumlar olduğunu ifade etti. Mudanya Üniversitesi olarak, Bursa iş dünyası ile etkin bir iletişim içinde olduklarını, bu kapsamda BUİKAD ile de işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.  

Ardından, Mudanya Üniversitesi ile BUİKAD arasındaki “Noktalama Projesi” iş birliği protokolü Rektör Prof. Dr. Hasan Tosun ile BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır arasında imzalandı.