Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Açık
20°C

Mudanya’da 131,6 kilometrelik kültür rotası açıldı

Mudanya’da 131,6 kilometrelik kültür rotası açıldı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal değerlerini kapsayan 131,6 kilometrelik kültür rotası, “Rota Myrleia” adıyla açıldı.

Mudanya Belediyesi tarafından hazırlanan rota, 2700 yıllık bir geçmişe sahip olan ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek isteyen ziyaretçilere sunuluyor.

Rota, “İnanç, Yürüyüş, Bisiklet ve Trekking” olmak üzere dört ana bölümden oluşuyor.

İnanç Rotası, Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Aydınpınar Kilisesi, Dereköy Kilisesi, Yaylacık Tatianos Anıtı, Mirzaoba Tarihi Minare, Sancak Anıtı ve Yörük Meydanı, Kaymakoba, Çınarlı, Yaman, Yalıçiftlik, Tirilye ve Kumyaka’dan geçiyor.

Yürüyüş Rotası, Tirilye Mahallesi Çamlı Kahve, Aya Yani Kilisesi, Kapanca Antik Limanı, Ketendere Sahili Esence Sahili, Söğütpınar Sahil Yerleşkesi, Eğerce Sahil Yerleşkesi Mesudiye Bakıştepe Seyir Alanından oluşuyor.

Bisiklet Rotası, Tirilye Mahallesi Çamlı Kahve, Aya Yani Kilisesi, Kapanca Antik Limanı, Esence Sahil, Yalıçiftlik Mahallesi, Yaman Mahallesi, Çınarlı Mahallesi, Kaymakoba Mahallesi, Tirilye Sahilinden geçiyor.

Trekking Rotası ise Kumyaka Ayastafoni mevkii, Kumyaka Kirya mevkii, Çepni Mahallesi, Üsküptepe, Akyeller Selvilik mevkii, Kumkaya Lotus, Mavriya, Mankafa mevkii, Kumyaka köy meydanından oluşuyor.

Rota Myrleia’nın tanıtımı için bir de tanıtım filmi hazırlandı. Film, Mudanya’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gözler önüne seriyor.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, rotanın Mudanya’nın tanıtımına önemli katkı sağlayacağını söyledi. Türkyılmaz, “Rota Myrleia ile tüm tarih ve doğaseverleri Mudanyamızda keyifli bir yolculuğa çıkarıyoruz” dedi.