DOLAR
32,4143
EURO
34,5504
ALTIN
2.384,20
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Nilüfer’de dil konusuna dikkat çekildi

Nilüfer’de dil konusuna dikkat çekildi
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Dil Derneği iş birliğinde düzenlenen “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Dil Bayramı” etkinliğiyle Dil Bayramı’nın 91. yılı geniş bir katılımla kutlandı.

Nilüfer Kent Konseyi binasında gerçekleşen etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Dil Derneği Bursa Temsilcisi Pelin Yılmaz, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve çok sayıda konuk katıldı. Turgay Erdem, konuşmasında dilin uluslaşmanın temel faktörlerinden biri olduğuna vurgu yaparak, dilin kültürden ayrı düşünülemeyeceğini belirtti. Dilin bağımsızlıkla geliştiğini ifade eden Erdem, dilin korunmasının uluslar için özgürlüğün bir ifadesi olduğunu söyledi.

Başkan Erdem, Türk Dil Kurumu’nun kurulmasının ardından Dil Bayramı’nın ilan edildiği 26 Eylül tarihini Türk dilini koruma bilincini canlı tutmak amacıyla önemsediklerini ifade etti. Türk dilinin günümüzde yabancı kelimeler ve sosyal medya etkisiyle giderek yozlaştığını belirten Erdem, Nilüfer Belediyesi olarak Türkçe’nin korunması konusunda hassas davrandıklarını dile getirdi. 2002 yılında alınan meclis kararıyla belediye sınırlarındaki tabelaların Türkçe olması ve iş yerlerine ruhsat verilmesi aşamasında Türkçe’ye dikkat edilmesi için düzenleme yaptıklarını söyleyen Erdem, dilin sadece düşünceyi aktaran bir ifade unsuru olmadığını, aynı zamanda kişinin dünyayı algılama biçimi olduğunu ve bu nedenle korunması gerektiğini vurguladı.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş da dil ve Türkçe’nin korunmasına vurgu yaparak, Cumhuriyet’in 100. yılında bu konunun daha fazla anlam kazandığını belirtti. Binbaş, dilin korunmasının geçmiş ve geleceğe sahip çıkmak olduğunu ifade etti. Dil Derneği Bursa Temsilcisi Pelin Yılmaz ise etkinliğe destek veren Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ederken, Nilüfer Kent Konseyi Melih Elal Okuma Grubu Başkanı Selma Çubukcu da dilin korunmasının önemine dikkat çekti. Yazar Nahit Kayabaşı’nın “Cumhuriyet’in 100. Yılında Dilin Önemi ve Dil Bayramı” başlıklı söyleşiyle devam eden etkinlikte Nilüfer Kent Konseyi Sevgi ve Kardeşlik Korosu da müzik dinletisi sundu.

ETİKETLER: