DOLAR
32,2195
EURO
34,6482
ALTIN
2.392,74
BIST
10.211,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

New York Times çalışanları resmen grevde

New York Times çalışanları resmen grevde
A+
A-

New York Times gazetesinin 1100 çalışanı greve gitti. Sendikalı çalışanlar, grev kararını “Ne kadar değerli olduğumuzu biliyoruz” sözleriyle duyurdu.

ABD’nin 171 yıllık gazetesi The New York Times’ta çalışanlar greve gitti. Yönetimle bir yılı aşan maaş anlaşmazlığının sonuçlanmaması üzerine grev kararı alan 1100 çalışanın adımı, gazete tarihinde 1981’den bu yana yapılan ilk grev niteliğinde. NewsGuild of New York sendikası tarafından duyurulan grev kapsamında, gazete çalışanları 24 saatliğine iş bırakacak.  

‘NE KADAR DEĞERLİ OLDUĞUMUZU BİLİYORUZ’

Yönetimin, doğum yardımlarını genişletme ve emeklilik planını iptal etme gibi yardım taleplerini kabul ettiğini ancak maaş yükseltmesi ve sağlık fonlarına daha fazla katkıda bulunulması gibi ‘en önemli öncelikleri’ reddettiğini duyuran sendikanın açıklamasında, şu ifadeler kullanıldı: “Bugün adil bir anlaşmaya varmak için ne kadar gerekirse o kadar çalışmaya hazırdık, ancak yönetim beş saat kala masadan kalktı. Sendika üyeleri, resmen 24 saatliğine greve gidiyor. Ne kadar değerli olduğumuzu biliyoruz.”

‘SİTEYE GİRMEYİN’ ÇAĞRISI

Grev kararını ‘rahatsız edici’ bulduğunu söyleyen NYT Genel Yayın Yönetmeni Joe Kahn ise personele gönderdiği bir e-postada, “Grevler genellikle görüşmeler çıkmaza girdiğinde gerçekleşir. Bugün bulunduğumuz yer orası değil” dedi.

Öte yandan gazete çalışanları, greve destek için okurların da siteye girmemesini istedi. 

ETİKETLER: