DOLAR
32,3848
EURO
34,7777
ALTIN
2.395,86
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Nilüfer’de Cumhuriyet coşkusuyla korolar buluştu

Nilüfer’de Cumhuriyet coşkusuyla korolar buluştu
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Korolar Maratonu’nun açılışı Bursa’da yapıldı.

Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından koroların katıldığı Korolar Maratonu’na ev sahipliği yapıyor. Merinos AKKM’de düzenlenen açılış konserine yoğun ilgi vardı.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu’nun da yer aldığı açılış konserine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, eşi Zeynep Terzioğlu Erdem, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Dr. Sibel Özer, Remzi Çınar ve çok sayıda müzik tutkunu katıldı.

Gecede, Cumhuriyet tarihinin en güzel marşları olarak yer etmiş eserlerin yanı sıra 100. yıl için özel bestelenmiş marşlar Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki büyük orkestra ve koro tarafından seslendirildi. Devlet Çoksesli Korosu Şefi Burak Onur Erdem ve Nilüfer Çoksesli Korosu Şefi Zeynep Göknur Yıldız’ın da yer aldığı gecede izleyiciler arasında yer alan korolar da, konserin bazı kısımlarında sürpriz yaparak marşlara eşlik etti.

Nilüfer Çoksesli Koro, Nilüfer Gençlik Korosu, Jazzberry Tunes, Atatürk Korosu, Alegria Korosu, Sirene, Fermata, Yeditepe Çoksesli Korosu ve Eskişehir Polifonik Korosu sergilediği performansla geceye renk katarken, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Konsere katılanların, Cumhuriyet’in 100. yılını müzik eşliğinde coşkuyla kutladığı gecenin sonunda Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu dakikalarca ayakta alkışlandı. Gecenin finalinde korolar ve izleyenler orkestraya eşlik ederek 10. Yıl Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi.