DOLAR
32,2324
EURO
34,8108
ALTIN
2.417,37
BIST
10.265,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
19°C

Unçukuru Mahallesi hizmet binasına kavuştu

Unçukuru Mahallesi hizmet binasına kavuştu
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, Unçukuru Mahallesi’ne kazandırdığı yeni hizmet binasıyla, kırsal mahallelerin kalkınmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Nilüfer Belediyesi, Unçukuru Mahallesi’nde vatandaşların birçok talebini karşılayacak nitelikteki Unçukuru Mahalle İletişim Merkezi ile Kadın ve Çocuk Akademisi’ni hizmete açtı. 450 metrekare kapalı alana sahip ve 2 katlı inşa edilen hizmet binasının giriş katında muhtarlık ve mahalle iletişim merkezi, kıraathane ile berber salonu, ikinci katında ise kadın ve çocuklara yönelik çok yönlü eğitim faaliyetlerinin yürütüleceği “Kadın ve çocuk akademisi” ile doktor odası gibi bölümler yer alıyor.

Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer’in kırsal mahallelerindeki hizmet binası ihtiyacını gidermek için atılan adımlara Unçukuru Mahallesi’ni de eklediklerini belirterek, “Eski hizmet binası depremsellik açısından tehlike arz ediyordu. Uzun süredir burada kapsamlı bir hizmet binasına ihtiyaç duyuluyordu. Bu ihtiyacı karşılamak için hem muhtarlık ve mahalle iletişim merkezini hem farklı işlevleri bir arada bulunduran bir proje geliştirerek, hayata geçirdik. Kadın ve çocuklara yönelik de burada güzel hizmetler vereceğiz” diye konuştu.

Özellikle kırsal mahallelerdeki kadın ve çocukların eğitimini ve sosyalleşmesini önemsediklerinin altını çizen Başkan Erdem, “Kadın ve çocuk akademisimizde el sanatları ve hobi atölyelerinden kişisel, mesleki, akademik gelişime yönelik eğitimler ile spor çalışmalarının gerçekleştirileceğini söyledi. Başkan Turgay Erdem, “Kadınların yanı sıra burada çocuklarla; okul derslerine yardımcı çalışmalar, bilişsel gelişimi ve yaratıcılığı destekleyici atölyeler ve eğlenceli oyun etkinliklerimizde buluşacağız. 3-6 yaş grubu çocuklar için okul öncesi atölyemiz de hizmetinizde olacak. Çalışmalarımız zaman içinde sizlerin talep ve katkılarıyla daha da zenginleşecek. Bugüne kadar açılan akademilerimizde kadınların bir araya gelerek kadın dayanışmasını yaşadıklarını, birlikte ürettiklerini ve paylaştıklarını görmek bizi hep heyecanlandırdı. Unçukuru’nda da tüm kadınların ve çocukların bu güzel ortamı katılımlarıyla ve emekleriyle güzelleştireceklerinden kuşkum yok” dedi.

Kırsal mahallelere yapılan hizmetlerle kırsalı güçlendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Başkan Erdem, kapatılan köy okullarına da değindi. Köy okullarının kapatıldığını, ailelerin çocuklarını okutabilmek için köylerini terk etmek zorunda kaldığını belirten Başkan Turgay Erdem, kırsala yapılan hizmetlerle geri dönüşü sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin de, “Cumhuriyetin 100. yılında böyle güzel bir hizmet binasının kente kazandırılması bizim için de gurur verici. Unçukuru sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Unçukuru Mahalle Muhtarı Ali Bulut da, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e ve emeği geçenlere teşekkür etti.