DOLAR
32,2418
EURO
34,8025
ALTIN
2.416,55
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
19°C

Nilüfer’de gazilere özel program

Nilüfer’de gazilere özel program
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, gazilerin kahramanlık gününü kutladı. Başkan Erdem, gazilere ve şehitlere minnettarlığını ifade etti.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem başkanlığında düzenlenen etkinlikte, Türk tarihindeki kahramanlık destanları ve gazilerin önemi vurgulandı. Program, Kuran-ı Kerim okunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Başkan Erdem, yaptığı konuşmada Türk tarihinin savaş meydanlarında yazılan kahramanlık destanlarıyla dolu olduğunu belirtti. Anadolu insanının tarih boyunca özgürlük ve ulusal bağımsızlık için canını pahasına savaştığını ifade eden Erdem, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 19 Eylül 1921 tarihinde aldığı kararla Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gazi” unvanını aldığını hatırlattı.

Başkan Erdem, gazilerin kahramanlık gününün Türk ulusu için büyük bir anlam taşıdığını dile getirerek, “Bugün Cumhuriyet’imizin 100. yılını gururla kutlayabiliyorsak, huzur ve barış içinde yaşayabiliyorsak, bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Ben savaş meydanlarında, çatışma ortamlarında vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de gazilerin ve şehitlerin ülkenin bağımsızlığı için bedel ödediğini vurgulayarak, “Bu vatanın şehit kanlarıyla kazanıldığını hepimiz biliyoruz. Şehit ve gaziler bu ülke için çok önemli. Bu milletin kazandığı destanlar ve şanlı geçmişimizin kahramanları sizlersiniz. Bu vatan sizlere minnettardır ve hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum.” şeklinde konuştu.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş da gazilerin anlamlı gününü kutlayarak, “Bu topraklarda bağımsız bir ülke kurmak adına bedel ödeyen canını ortaya koyan şehit ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bu ülkenin geçmişin ve varoluşunda sizlerin payı çok büyük. Sizler bu ülkede ödediğiniz bedele karşı en mutlu huzurlu kişiler olarak yaşamalısınız. Bugün yaşadığınız sorunları biliyoruz. Gazilerimizin ve şehit yakınlarının hak ettiği değeri ve sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapacağımızı canı gönülden ifade ediyorum.” dedi.

Etkinlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Metin Şenol, Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevin Fırtına, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Adem Erdem de Başkan Turgay Erdem ve Nilüfer Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Bu anlamlı etkinlik, gazilerin ve şehitlerin fedakarlıklarını ve ülke için verdikleri mücadeleyi bir kez daha hatırlatırken, onlara minnet duygularını dile getirdi.