DOLAR
32,3829
EURO
34,7802
ALTIN
2.396,52
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Nilüfer’de Kız Çocukları Dünya Barışı İçin Bir Araya Geldi

Nilüfer’de Kız Çocukları Dünya Barışı İçin Bir Araya Geldi
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde Almanya, Filistin ve Polonya’dan Türkiye’ye gelen çocukları ağırladı.

Nilüfer Kent Konseyi’nin Erasmus Projesi kapsamında bir araya gelen 24 kız çocuğu, Nilüferli gençlerle bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerde bir araya geldi.

Projenin son gününde çocuklar, Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti. Nilüfer Barış Meclisi’nde gerçekleşen buluşmada çocuklar, Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer ile bir araya geldi.

Dr. Özer, çocuklara ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, projenin önemine dikkat çekti. Özer, “Farklı kültürlerden gelen gençler bu proje kapsamında bir araya gelerek ortak amaçları olan daha güzel bir dünya için çaba gösteriyorlar. Böyle bir projede yer aldığınız için öncelikle sizleri gönülden kucaklıyorum” dedi.

Özer, konuşmasında kız çocuklarının eğitiminin önemine de vurgu yaptı. Özer, “Her insanın bir kadın tarafından yetiştirildiğinin altını çizerek, “O kadın ne kadar özgür, ne kadar eğitimli ve bilinçli, ne kadar haklarına sahip ise, yetiştireceği çocuk da o seviyede olacaktır” dedi.

Ziyarete katılan çocuklar da Nilüfer’de ağırlanmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler. Kız çocukları için farkındalık oluşturan projenin önemine vurgu yapan genç konuklar, dünyada barışın hakim olması dileğinde bulundular.

Toplantı sonrası gençler Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde pankart açarak barış ve dostluk mesajı verdiler.